'12 Kasım’da tarih yazılacak'

'12 Kasım’da tarih yazılacak'
'65 yaşında bir anne var, 2 evladı ve eşi gözleri önünde katledildi. Olayın üzerinden 3 yıldan fazla süre geçti. Adliyede üstünlerin hukuku uygulanıyor. Savcılar bizden kaçıyor.'

Adalet Nöbeti’ni sürdüren Ferit Şenyaşar, barolara dayanışma çağrısında bulunarak, "Bu zulüm herkese yapılıyor. Bu anne herkesin annesi, bu dava herkesin davası" dedi.

AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde devam eden Adalet Nöbeti, 189’uncu gününe girdi. Sabah saatlerinde adliye önünde bulunan "Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi" olarak adlandırılan alana gelen anne ve oğlu, "Herkes için adalet istiyoruz" yazılı dövizlerle nöbeti başlattı.  

’65 YAŞINDA BİR ANNENİN İKİ EVLADI GÖZLERİNİN ÖNÜNDE KATLEDİLDİ’
Ferit Şenyaşar, AKP’li Yıldız’ın şikayetiyle annesi Emine Şenyaşar hakkında "Kamu görevlisine hakaret" iddiasıyla Urfa 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan dava ve geçtiğimiz cuma günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya "hakaret" ettiği iddiasıyla soruşturma açılmasına tepki gösterdi.  

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Ferit Şenyaşar, "Buradaki adalet mücadelemiz, sadece bir oturma eyleminden ibaret değildir. 65 yaşında bir anne var, 2 evladı ve eşi gözleri önünde katledildi. Anne burada sadece adalet istiyor. Olayın üzerinden 3 yıldan fazla süre geçti ama savcılar etkisiz. Adliyede üstünlerin hukuku uygulanıyor. Savcılar bizden kaçıyor. Bu zulüm sadece bize değil, bütün Türkiye halklarına yapılıyor. Bu zulüm 83 milyon insana yapılıyor. Bu anne artık herkesin annesi olmuştur. Anne her sabah erken saatlerde gelip bu kaldırım taşında oturuyor ve akşam olunca evine gidiyor. Hangi vicdan, ahlak, din bunu kabul ediyor? Bu zulmü artık sadece takip etmek yetmiyor. Bunu sonlandıracak olan adalettir" diye konuştu.

’12 KASIM’DA ADLİYE ÖNÜNDE BİR TARİH YAZILACAK’

Anne Şenyaşar hakkında AKP’li Yıldız’a "hakaret" ettiği suçlamasıyla açılan davanın 12 Kasım’da görülecek duruşmasına değinen Şenyaşar, "12 Kasım’da adliye önünde bir tarih yazılacak. 12 Kasım’da Türkiye’nin bütün baro başkanlarına sesleneceğiz, burada olmalarını isteyeceğiz. Bu zulüm herkese yapılıyor. Bu anne herkesin annesi, bu dava herkesin davası" şeklinde konuştu.

‘BİZ KAZANACAĞIZ’

Aile, sosyal medya hesaplarından da "Türkiye'deki barolar bu adaletsizliğe, bu hukuksuzluğa sessiz kalmayacak. 12 Kasım'daki duruşmada barolar Şanlıurfa Adalet Sarayı’na yürüyecek. Bu zulmü savunma sonlandıracak. Umutluyuz. Biz kazanacağız adalet kazanacak" mesajı paylaştı.

Öne Çıkanlar