'Adalet' talebiyle Ankara'ya gelen Şenyaşar ailesi CHP ile görüştü: Sesimizi duyun

'Adalet' talebiyle Ankara'ya gelen Şenyaşar ailesi CHP ile görüştü: Sesimizi duyun
24 Haziran seçimlerinde Suruç'ta eşi ve çocukları öldürülen Emine Şenyaşar, ‘Aile olarak perişan olduk. Yeter sesimizi duyun’ diye isyan etti.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri sürecinde AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının saldırıları sonucu eşini ve oğullarını yitiren Emine Şenyaşar ve oğulları Ferit ile Mehmet Şenyaşar, adalet talebiyle Ankara’da siyasi parti, sivil toplum örgütleri ile temaslarını sürdürüyor. Şenyaşar ailesi dün bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay ile Meclis’te görüştü.

Dünkü görüşmenin ardından Şenyaşar ailesi, partinin Genel Merkezi’nde CHP Genel Başkan Yardımcısı Emine Gülizar Emecan ile bir araya geldi. Yaklaşık 1 buçuk saat süren görüşme sonrası, Şenyaşar ailesi CHP Genel Merkezi önünde açıklama yaptı.

Ferit Şenyaşar, iki yıldır adalet mücadelesi yürüttüklerini belirterek, adalet mücadelesinin sonuçsuz kalması nedeniyle Ankara’ya geldiklerini dile getirdi. Şenyaşar, "Ankara’ya gelip bütün resmi kurumlar ve sivil toplum örgütleriyle görüşerek, bize Suruç’ta AKP milletvekilinin akrabalarının yaptığı katliamı dile getirmek için burada bulunmaktayız. 4 gündür buradayız. CHP milletvekilleriyle görüştük. Bu davada sonuna kadar yanımızda olacaklarını bildirdiler. Mücadelemiz ve görüşmelerimiz devam etmekte" dedi.

‘BU ANNENİN SESİNE SES VERİN, YOKSA HERKES AĞLAMAYA BAŞLAR’

Şenyaşar ailesi avukatı Bülent Duran, hem bu dosyanın avukatı hem de hak mücadelesinde Şenyaşar ailesinin yanında olan bir insan hakları savunucusu olarak görüşmelerde yer aldığını belirtti. Duran, yargı ve soruşturma makamlarının delilleri kararttıklarını ve soruşturmayı akamete uğrattıklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Dolayısıyla her yargılama, her cinayet bir boyutuyla toplumsal barışın meydana gelmesi açısından elzem olarak da hukuka uygun olarak yürütülmek zorunda. Bu katliamın bütün boyutuyla açığa çıkarılmaması durumunda, bu ülkedeki toplumsal barışın ve başta da adaletin yara alacağı çok açıktır. Adalet, hukuk, vicdan kaygısı güden her sivil toplum örgütünün, her hukukçunun, siyasetçinin, her insanın vicdan olarak da bu soruşturmada yer alması gerekiyor. Biz bu sesi yükseltmek adına Şenyaşar ailesinin yanında tüm bu görüşmeleri yürüteceğiz. Herkes bu soruşturmaya dahil olsun, bu annenin sesine ses verin, yoksa herkes ağlamaya başlar. Diğer parti ve sivil toplum örgütleri ile de görüşeceğiz."

‘YETER ARTIK SESİMİ DUYSUNLAR’

Eşini ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ise adalet taleplerini yineleyerek, cezaevinde olan oğlunun bırakılmasını istedi. Anne Şenyaşar, "Üç tanesini öldürdüler, bunu bıraksınlar. Halil'in (AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız) istediğini yapmasınlar. Suçlu olan bizim çocuğumuz değil, Halil'in akrabaları. Suruç’ta katliam ve hırsızlıktan başka bir şey yapmıyorlar. Aile olarak perişan olduk. Yeter sesimizi duyun, oğlum tek başına bir odada kalıyor. Celal'imin çocukları yetim kaldı. Bizim başımıza gelen Halil'in de başına gelsin. Oğlum bırakılmadan Ankara'dan ayrılmayacağım. Benim oğlumu tutukladılar, Halil'in çocuklarına dokunmadılar. Çocuklarımın kanı ile hastane duvarlarını sıvadılar" diye konuştu.

Şenyaşar ailesi saat 14.00’da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ile görüşecek. (MA)

Öne Çıkanlar