'Vicdanı olan herkese' çağrı: Adalet bekliyoruz

'Vicdanı olan herkese' çağrı: Adalet bekliyoruz
AKP'li Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırıları sonucu aile bireylerini kaybeden Şenyaşar ailesinin adliye önünde başlattıkları 'adalet' nöbeti 49'uncu gününe girdi.

AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde "adalet" talebiyle başlattığı nöbet eylemi 49’uncu gününde devam ediyor. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 3 gün nöbet eylemlerini Suruç’ta evlerinde sürdüren Şenyaşar Ailesi, kısıtlamanın kalkmasıyla sabah saatlerinde tekrar adliye binası önüne gelerek nöbet eylemeni başlattı.

‘RAMAZAN’I HARAM ETTİLER’

Anne Emine Şenyaşar, şu ana kadar adalet arayışlarına bir cevap verilmediğini belirterek, bu süreçte oğlunun darp edildiğini ve defalarca gözaltına alındıklarını hatırlattı. "Adalet yok" diyerek tepkisini dile getiren anne Şenyaşar, "Oğluma ceza verdiler. Yıldız’ların tutuklularına da az ceza vererek serbest bırakacaklar. Ailemi hastanede katledenler dışarıda serbestçe geziyorlar. Biz bu Ramazan ayında burada adalet arıyoruz. Bu Ramazan ayında bize haram ettiler" dedi.

‘VİCDANI OLAN HERKESE’ ÇAĞRI  

Şenyaşar ailesi, sosyal medya hesaplarından da "Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 3 gündür ‘adalet’ mücadelemizi evimizde devam ettiriyorduk. 49. günde yine adliye binası önündeyiz. Gerçek ‘adalet’ sağlanana kadar buraya gelmeye devam edeceğiz. Vicdanı olan herkesi buraya dayanışmaya çağırıyoruz..." mesajı paylaştı. (MA)

Öne Çıkanlar