Şenyaşar ailesi: Devlet organize katliamı kabul etti

Şenyaşar ailesi: Devlet organize katliamı kabul etti
Adalet mücadelesini 413’üncü gününde sürdüren Şenyaşar ailesi, ‘Siyasi güç kullanarak, ailemizle ilgili organize bir katliam yapıldığını devlet de kabul etti’ açıklaması yaptı.

24 Haziran 2018 seçimleri sürecinde Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 413’üncü gününe girdi.

Aile katliamın yaşandığı 2018’den bu yana sorumluların cezalandırılması için sesini duyurmaya çalışırken, yeni bir gelişme yaşanarak önceki gün katliamla ilgili gözaltılar başlamıştı. Saldırıyla ilgili AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Celal Yıldız'ın da aralarında olduğu 11 kişi gözaltına alınmış, vekilin ağabeyinin de olduğu 4 kişi tutuklanmıştı. Şenyaşar ailesi ise Urfa Adliyesi önündeki adalet mücadelesini sürdürmeye devam ediyor.

Sabah saatlerinde Suruç ilçesindeki evlerinden Urfa Adliyesi önüne gelen Emine ve Ferit Şenyaşar, adliyeye yolu düşen yurttaşlara ve avukatlara adalet mücadelesiyle ilgili bilgi aktarıyor.

Aile sosyal medya hesabından da şu mesajı paylaştı:

"Siyasi güç kullanarak, ailemizle ilgili organize bir katliam yapıldığını devlet de kabul etti. Olayda biz kurban seçildik. 3 insanımız şehit oldu. Rehin olarak tutuklu bulunan Fadıl Şenyaşar serbest bırakılsın. Adliye kapısındaki zulüm bitsin."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar