'Başsavcı katliam yapanları koruyarak, darbe dönemi hukuksuzluklarını geride bırakarak tarihe geçecek'

'Başsavcı katliam yapanları koruyarak, darbe dönemi hukuksuzluklarını geride bırakarak tarihe geçecek'
Şenyaşar ailesi, hastanede aile fertlerine yönelik gerçekleşen saldırıya ilişkin dosyanın açılması çağrısı yaptı.

24 Haziran seçimlerinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbeti eylemi 90’ıncı gününde. Şenyaşar ailesi, pandemi gerekçesiyle ilan edilen sokağa çıkma kısıtlaması nedeni bugünkü eylemlerini Suruç’taki evlerinde devam ettiriyor.  

Ailenin sosyal medya hesabı üzerinde yapılan paylaşımda, "ŞANLIURFA ADALET SARAYINDA, Başsavcı hastanede katliam yapanları koruyarak, darbe dönemlerindeki hukuksuzlukları bile geride bırakarak tarihe geçecektir. Dava dosyası açılsın, ADALET yerini bulsun" denildi.

EMİNE ŞENYAŞAR RAHATSIZLANDI: NÖBETİ 3 GÜNE DÜŞÜRME KARARI

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre Ferit Şenyaşar, annesinin sağlık sorunlarından kaynaklı adliye binası önündeki adalet nöbetlerini yarından itibaren haftada 3 güne indireceklerini aktardı. Haftanın bir günü hukuki destek için çevre illeri ziyaret edeceklerini belirten Şenyaşar, geriye kalan günlerde ise nöbetlerini evlerinde sürdüreceklerini kaydetti. 

NE OLMUŞTU?

Suruç Devlet Hastanesi'nde yaşanan katliama ilişkin dava açılmasını ve savcının tespit ettiği 23 kişi hakkında işlem yapılması için savcılığa dilekçe veren Şenyaşar ailesinin, Cumhuriyet Başsavcısı ile yapmak istediği görüşme başvurusu reddedilmişti.Taleplerinin reddedilmesi üzerine Emine Şenyaşar fenalaşmış, adliye bahçesinde ağıtlar yakarak, kazısı yapılan ek adliye binası temelinin olduğu inşaat alanına geçerek toprağı kazmıştı. Yaşadıkları haksızlıklara isyan eden ve adalet talepleri karşılıksız kalan Emine Şenyaşar, toprağı kazarak ‘adalet’ aramıştı. AKP’li vekilin koruma ve yakınlarının ‘esnaf ziyareti’ adı altında dükkanda başlayan, yaralıların kaldırıldığı hastanede devam eden saldırılarında çocuklarını ve eşini kaybeden Emine Şenyaşar’ın üzerine toprak attığı görüntüler gündeme oturmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar