Yargı mensuplarına uyarı: 'İhale' size kalacak

Yargı mensuplarına uyarı: 'İhale' size kalacak
Urfa Adliyesi'nin önünde adalet arayışlarını sürdüren Şenyaşar Ailesi, 'Seçilmişlerin talimatlarına göre hareket eden yargı mensupları, bu kirli ihale size kalacak' mesajını paylaştı.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın, Urfa Adliyesi önünde "adalet" talebiyle başlattığı nöbet eylemi, 156'ncı gününde sürüyor. Anne Emine Şenyaşar, sağlık sorunlarından kaynaklı bugünkü nöbete katılamazken, Ferit Şenyaşar, sabahın erken saatlerinde adliye önüne gelerek, nöbet eylemine başladı.

ADLİYE BARİYERLERİNE PANKART

Şenyaşar, saldırıda yaşamını yitiren Hacı Esvet ve oğulları Adil ile Celal Şenyaşar'ın fotoğraflarının bulunduğu ve üzerinde "14.07.2018 tarihinde Suruç Devlet Hastanesinin içinde baba ve 2 oğlu katledildi. 3 yıldır tek tutuklu yok. Üstünlerin hukuku son bulsun herkes için adalet" yazılı pankartı adliye bariyerlerine astı.
‘İKTİDAR PARTİSİNİN MİLLETVEKİLİ, HASTANEDE, DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE KATLİAM YAPTI’

Ferit Şenyaşar, annesinin sağlık sorunlarının gittikçe katlandığını ve endişeli olduklarını söyledi. Adalet talebini yineleyen Şenyaşar, "İktidar partisinin milletvekili, hastanenin içinde, dünyanın gözü önünde bir katliam yapmıştır. İşin içinde milletvekili olduğu için davayı açacak bir savcı yok. Tüm kapılar kapatılmıştır. Adalet Bakanı kafasını kuma gömerek, bu olayı görmezden gelemez. Çünkü 7 yaşından 70 yaşına kadar herkes milletvekili ve yakınlarının bir katliam yaptığını biliyor. İktidar partisinin milletvekilleri, bu katliam için bizle görüşüp, katliamı kınamıştır" dedi.

'YAKINDA SEÇİM SÜRECİ BAŞLAYACAK, HALKIN İÇİNE NASIL İNECEKLER?'

Milletvekili Yıldız'ın arkasında AKP'nin kurucu üyelerinin olduğunu ifade eden Şenyaşar, "Yakında seçim süreci başlayacak. Bu seçilmişler nasıl halkın içine inecek. Bir anne 156 gündür adliye önünde beklerken, nasıl bu halkla buluşacak, merak ediyoruz. Adaletsizliğin ve bu zulmün bir an önce son bulmasını istiyoruz" diye konuştu.

YARGI MENSUPLARINA SESLENDİLER: İHALE SİZE KALACAK

Aile, sosyal medya hesabı üzerinden de yargı mensuplarına seslenerek, "Seçilmişler gidicidir. Seçilmişlerin talimatlarına göre hareket eden yargı mensupları bu kirli ihale size kalacak. Bir seçilmiş ve ailesi Suruç Devlet Hastanesi'nde katliam yapmış. Urfa halkı başta olmak üzere bütün dünya bunu biliyor" mesajını paylaştı. (MA)

Öne Çıkanlar