Şenyaşar ailesi: Urfa'da yasalar uygulansın

Şenyaşar ailesi: Urfa'da yasalar uygulansın
Adalet Nöbeti'ni sürdüren Şenyaşar ailesi, "Urfa'da yasaların uygulanmasını istiyoruz" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti 263'üncü gününde devam ediyor. Suruç ilçesinden gelen aile, "Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi" olarak adlandırılan yerde nöbetini sürdürüyor. 
 
23 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YOK!
 
Anne Emine Şenyaşar tutuklu oğlu Fadıl Şenyaşar'ın görüşüne gittiği için nöbete gelmezken, nöbeti sürdüren Ferit Şenyaşar, adalet nöbetlerinin 9'uncu aya girdiğini söyledi. Urfa'da üstünlerin hukukunun uygulandığını söyleyen Şenyaşar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün Bütçe Komisyonu'nda söylediği "İnceleme devam ediyor" söylemlerini hatırlatarak "Evet bu gelişmelerin olmasını istiyoruz. Urfa Adliye Sarayı'nda bulunan başsavcı dahil dosya savcısı suç işliyor. Suça ortak oluyor. Ortada bir katliam var. Daha önce görüştüğümüz 8'inci dosya savcısı Fatih Çakır, 'hastanedeki görüntüleri izledim. Katliamı yapan 23 kişiyi tespit etmişim' dedi. Aradan 4 aya yakın zaman geçiyor. Bu katliamı yapanlarla ilgili bir gözaltı yok. İfade alma yok. Artık bir an önce bir şeylerin olmasını istiyoruz" dedi. 
 
'YASALARI UYGULAYIN'
 
Urfa halkının davayı yakından takip ettiğini belirten Şenyaşar, "Davamızla ilgili konuşmayan, tarafını belirlemeyen herkes toplum nezdinde kaybedecektir. Urfa'ya gelen tüm seçilmişlere Urfa halkının verdiği tepki 'Urfa Adliyesi önündeki zulmü bitirin, ondan sonra gelin konuşalım' diyor. Bir an önce Urfa'da yasaların uygulanmasını istiyoruz" dedi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar