Şenyaşar ailesi: Yasalar Urfa’da işlemiyor

Şenyaşar ailesi: Yasalar Urfa’da işlemiyor
'Herkesin gözü önünde olan bir katliam, ancak iktidarın içindeki karanlık güçler Urfa’da bütün kurumları etkisi altına almış durumda. Devletin yasaları uygulanmıyor.'

Annesi Emine Şenyaşar ile birlikte adalet mücadelesini sürdüren Şenyaşar ailesi, 9 aydır tek bir muhatap bulamadıklarını belirterek, Urfa'da AKP'nin içindeki kanlı ve karanlık yapının kendi kanunlarını uyguladığını söyledi. 
 
Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti, 266'ncı gününde devam ediyor. "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda nöbetlerini sürdüren aile, "Adalet istiyoruz" yazılı döviz açtı. 
 
‘9 AYDIR MUHATAP BULAMADIK’
 
Ferit Şenyaşar, adalet mücadelesinin "Zulüm" altında devam ettiğinin altını çizdi. "Adalet Nöbetimiz 9’uncu ayına girmek üzere" diyen Şenyaşar, "Adalet Nöbetine başladığımızda mevsim ilkbahardı, şimdi kışa girmek üzereyiz. İki tane talebimiz var. Bunların karşılanması gerekirken, 9 aydır bir muhatap bulamadık. Hukuki olarak bir arpa boyu yol almış değiliz" diye konuştu. Katliamın Suruç Devlet Hastanesi'nde gerçekleştiğine vurgu yapan Şenyaşar, "Herkesin gözü önünde olan bir katliam, ancak iktidarın içindeki karanlık güçler Urfa’da bütün kurumları etkisi altına almış durumda. Devletin yasaları uygulanmıyor. Bu güçler kendi çıkarı doğrultusunda hareket ediyorlar. Herkes, Urfa Türkiye’nin bir vilayeti mi diye kendi kendine soruyor. Milletvekili korunuyor. Bunun için hukuk, yasalar Urfa‘da işlemiyor" ifadelerini kullandı. 
 
‘ADALET SAĞLANSIN …’
 
Adalet Nöbetinin sürdüğü yaz aylarında sıcak güneş altında günlerce durduklarını hatırlatan Şenyaşar, "Kış ayları geldi. Havalar her geçen gün soğuyor. Biz kararlıyız, adalet sağlanana kadar nöbetimize devam edeceğiz. Annemin sağlık sorunları ortadadır" dedi.
 
‘HERKES İBRETLE İZLİYOR’
 
Aile ayrıca sanal medya hesaplarından, "Şanlıurfa'da AKP'nin içinde kanlı ve karanlık bir yapı var. Milletvekili kontrolündeki bu yapı Urfa'da devleti etkisiz hale getirip kendi kanunlarını uyguluyor. Herkes ibretle izliyor. Adalet nöbetimiz 266. günde" mesajı paylaştı. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar