Şenyaşar ailesinden ‘Türkiye bir hukuk devletidir’ göndermesi

Şenyaşar ailesinden ‘Türkiye bir hukuk devletidir’ göndermesi
Şenyaşar ailesi, Anayasa’daki 'Türkiye bir hukuk devletidir' ilkesini hatırlatarak, “Olay üzerinden 3 yıl geçiyor. Hâlâ soruşturma yok, İnanılmaz ama gerçek” mesajını paylaştı.

AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının saldırısı sonucu 2018 yılında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı oğlu Ferit Şenyaşar’ın sorumluların yargılanması talebiyle geçtiğimiz 9 Mart’ta Urfa Adliyesi önünde başlattıkları "adalet nöbeti" ikinci ayına doldurdu. 

Anne ve oğlu, sokağa çıkma yasağı kısıtlaması nedeniyle eylemlerini 30 Nisan’dan bu yana Suruç'taki evlerinde devam ediyor. 

Şenyaşar ailesi eylemlerinin 60’ıncı gününde sosyal medya hesaplarından dikkat çekici bir paylaşımda bulundu. Aile, yaptıkları bu paylaşımda Anayasa’nın ikinci maddesine atıfta bulunarak adalet taleplerini dile getirdi.

Aile "Bir baba hastaneye çocuklarını görmeye gidiyor. Çocukları ile beraber baba hast. içinde linç edilerek öldürülüyor. Olay üzerinden 3 yıl geçiyor. Hâlâ soruşturma yok. İnanılmaz ama gerçek. Madde 2 TÜRKİYE CUMHURIYETİ HUKUK DEVLETİDİR" mesajını paylaştı. 

Anayasa’nın cumhuriyetin niteliklerini belirleyen 2’nci maddesi şöyle: "Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir." (MA)

Öne Çıkanlar