Şenyaşar ailesiyle dayanışmaya suç duyurusu

Şenyaşar ailesiyle dayanışmaya suç duyurusu
Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti’ne katılan 2 avukat hakkında suç duyurusu yapıldı. Adalet Nöbeti'nin 200'üncü gününde yapılan eyleme 200 avukat katılmıştı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti 211’inci gününe girdi.

"Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi" olarak adlandırılan alana gelen anne ile oğlu, nöbeti eylemlerinin 200’üncü gününde pankartlarına el konulması nadaniylepankartsız sürdürüyor. Adliyeye yolu düşen avukat ve yurttaşlara yaşadıklarıyla ilgili bilgi veren aileye, bugün avukatları Ahmet Atış eşlik etti. 

'PANKART HAKKINDA GÖZALTI KARARI'

Eylemin 150’nci gününde hazırlanan ve üzerinde baba Hacı Esvet, oğulları Adil ve Celal Şenyaşar ile saldırı günü tahrip edilen ambulansın fotoğraflarının yer aldığı "14.06.2018 tarihinde Suruç Devlet Hastanesi'nin içinde baba ve 2 oğlu katledildi. 3 yıldır tek tutuklu yok! üstünlerin hukuku son bulsun. Herkes için adalet" yazılı pankart aileye verilmedi. Savcılık, pankart hakkında "3 gün gözaltı" kararı çıkarıldığını aileye bildirerek, geri vermedi. Dün Ferit Şenyaşar ile birlikte bir kez daha pankartı almak için savcılığa başvuran ailenin avukatı Ahmet Atış, yaşananları değerlendirdi.

‘2 AVUKAT HAKKINDA SORUŞTURMA’

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre ailenin Adalet Nöbeti’ne başladığından bu yana farklı engellemelerle karşı karşıya kaldığını belirten avukat Atış, "Engellemelere karşı eylem 7 ayı geride bıraktı. Eylemin 200’üncü gününde güvenlik şube tarafından alınan pankartla ilgili dün tekrardan girişimlerde bulunduk. Yetkililerin bize verdiği cevap, ‘Adli emanette, soruşturma evresinde olan bir dosyada.’ Ardından soruşturmayı yürüten savcı ile görüştük. Ama henüz sonuç alamadık. Meslektaşımız Bülent Duran ve Serdar Tüm, hakkında 200’üncü gününde yapılan dayanışma açıklaması nedeniyle suç duyurusunda bulunulduğunu da öğrendik" diye konuştu.

'KANUNLAR UYGULANSIN'

Pankartta bir suç unsuru olmadığını, 50 gün boyunca adliye binası önünde bulunduğunu vurgulayan Atış, devamında şunları söyledi: "Keyfi olarak pankart aileye geri verilmiyor. Bugün soruşturma dosyasına erişmek için talepte bulunacağız, dosyanın içeriğine dair henüz bir bilgimiz yok. Aileye verilen bu acı yetmezmiş gibi bu yöntemle yıldırmaya çalışıyorlar. Çıkarılmış olan kanunlar uygulanmalı. Mevcut kanunlar uygulansa ailenin adalet arayışı son bulacak. Kanunlar biran önce uygulansın." 

Öne Çıkanlar