‘Katliamı organize eden iktidar partisi milletvekili, gerçekleştiren de akrabaları’

‘Katliamı organize eden iktidar partisi milletvekili, gerçekleştiren de akrabaları’
‘Savcılar bizim burada ölmemizi bekliyor. Biz bu mücadelede haklıyız, adalet sağlanana kadar buradan ayrılmayacağız. Adalet isteyen herkesten destek istiyoruz.’

Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti 217'nci güne giren Şenyaşar ailesi, "Adalet; ahlak, sorumluluk, vicdan ve erdem ister" mesajı verdi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti 217’nci gününde. Her gün Suruç ilçesinden bulunan evlerinden 45 kilometre kat ederek, sabah erken saatlerde "Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi" olarak adlandırılan alana gelen anne ve oğlu, nöbetin 200’üncü gününde pankartlarına el konulmasından kaynaklı nöbetlerini pankartsız sürdürüyor.

Adalet Nöbeti’nin engellemelere rağmen 217’nci gününe girdiğini belirten Ferit Şenyaşar, "Adalet mücadelemiz 7’nci ayı geride bıraktı. Devlet hastanesinde herkesin gözü önünde bir katliam yapıldı ve bu katliamda 3 insanımız doktorların gözü önünde katledildi. Olayı organize eden iktidar partisinin bir milletvekilidir ve olayı gerçekleştiren akrabalarıdır. Bundan kaynaklı 3.5 yıl geçmesine rağmen hala bu insanlık suçunu işleyenlerle ilgili bir yargılama başlamış değil" diye konuştu.

‘ADLİYE KAPISI ADALET KAPISIDIR DİYEN BAKANI URFA’YA DAVET EDİYORUZ’

Aradan geçen zamanda suçluların yargılanmamasına tepki gösteren Şenyaşar, "Savcılar iktidarın (İbrahim Halil Yıldız) milletvekilini koruyarak suç işliyorlar, işlenen suça ortak oluyorlar. Bu zulmü bütün dünya takip ediyor. Adalet Bakanı ‘adliyenin kapısı adaletin kapısı diyor. Biz bakanı Urfa’ya davet ediyoruz. Gelsin burada nasıl bir zulüm yapıldığını kendi gözleriyle görsün" ifadelerini kullandı.

‘SAVCILAR ÖLMEMİZİ BEKLİYORLAR’

Annesi Emine Şenyaşar’ın sağlık sorunlarının her geçen gün arttığına dikkat çeken Şenyaşar, "Annem 65 yaş üstü. Önümüz kış, bu zulmü artık kaldıramıyor. Savcılar bizim burada ölmemizi bekliyor. Biz bu mücadelede haklıyız, adalet sağlanana kadar buradan ayrılmayacağız. Adalet isteyen herkesten destek istiyoruz. Adaletin biran önce sağlanmasını istiyoruz. ‘Geç gelen adalet adalet değildir’ diye bir söz var, biz geçte olsa adaletin sağlanmasını istiyoruz" diye konuştu.

‘ADALET AHLAK İSTER’

Aile sosyal medya hesaplarından da "Hukuk, adalet için araç olsa da ondan her zaman adalet bekleyemeyiz. Çünkü adalet; ahlak, sorumluluk, vicdan ve erdem ister. Bunlar da yetkililerde yoksa zulüm olur. Tıpkı Şanlıurfa adliye kapısında olduğu gibi..." mesajını paylaştı. (MA)

Öne Çıkanlar