4 kişinin tutuklandığı Şenyaşar davasında 'Savcılar tehdit ediliyor' iddiası

4 kişinin tutuklandığı Şenyaşar davasında 'Savcılar tehdit ediliyor' iddiası
Dosyaya bakan savcı ve Urfa Cumhuriyet Başsavcısı’na ulaşamayan Ferit Şenyaşar, '4 kişi tutuklandı, savcılar ile görüşmek istiyoruz ama ortalıkta yoklar. Bize bilgi vermeleri gerekir' dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 417'nci gününde devam ediyor. Emine ve Ferit Şenyaşar, sabah erken saatlerde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden 42 kilometre uzakta bulunan Urfa Adliyesi önüne gelerek nöbet eylemini başlattı.
 
SAVCILAR TEHDİT Mİ EDİLİYOR?
 
Anne ve oğlu mesai saatleri arasında yolu adliyeye düşen avukat ve yurttaşlara adalet mücadelesine dair aktarımlarda bulunuyor. Yaklaşık 4 yıldır "gizliliğin" korunduğu, Şenyaşar ailesinin 3 ferdinin katledildiği hastane dosyası ile ilgili geçen hafta Cuma günü (22 Nisan) 10 kişi gözaltına alınıp aralarında AKP’li vekilin ağabeyi Celal Yıldız’ın da olduğu 4 kişi tutuklanmıştı. Tutuklamaların üzerinden bir hafta geçmesine rağmen Şenyaşar ailesi ve avukatlarına yetkili merciler tarafından herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. 5 gündür dosya savcısı ve Urfa Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşmek isteyen aile ve avukatları "Savcılar izinli" gerekçesiyle görüşemiyor. Tutuklamalardan sonra savcıların Yıldız ailesi tarafından tehdit edildiği iddia ediliyor. 
 
Bugün de savcılar ile görüşmek istedikleri ancak makamlarında olmadığını belirten ve annesiyle birlikte 417 gündür kesintisiz Adalet Nöbeti tutan Ferit Şenyaşar, "Davamız ile ilgili 4 yıl sonra 4 kişi tutuklandı. Bu hukuki bir adım olmakla birlikte bir itiraftır. Bu tutuklanan 4 kişinin üstünler tarafından nasıl 4 yıl korunduğunu da gösteriyor. Aynı şekilde 4 yıldır tek kişilik hücrede tutulan kardeşim de üstünlerin talimatı ile tutuklu bulunuyor. 4 yıldır tutuklu bulunan kardeşimin serbest bırakılmasını istiyoruz. Burada devlet bir hukuksuzluk olduğunu kabul etti" diye konuştu. 
 
‘BİZ ADALET İSTİYORUZ’
 
Tutuklanan 4 kişinin gerekçesi hakkında bilgi sahibi olmadıklarını dile getiren Şenyaşar, "Bu organizeli katliam, devlet hastanesinde gerçekleşti. Kamera görüntülerini istiyoruz. Kamuoyunun beklentisi bu yöndedir. Kamera görüntülerini olmaması devlet itibarının yok edildiğini gösterir. Devlet burada görevini yapsın, hastane güvenlik kamera görüntüleri çalınmamıştır, üstünlerin elindedir. Bir an önce kamera görüntüleri ortaya çıksın failler cezasını alsın. Adalet mücadelemiz 4 yıldır sürüyor bu Türkiye’nin ayıbıdır. Bu bütün milletvekillerinin ayıbıdır. İktidar partisinden sadece Fakıbaba (AKP Urfa eski Milletvekili ve Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba) konuşuyor. Diğer milletvekilleri başlarını öne eğmesinler. Hak, hukuk ve adalet ne ise onu söylesinler. Yetkililer sesiz kaldıkça bu zulüm devam ediyor. Anne 65 yaş üstü, her gün adliye binası önüne geliyor ve tedavi olmayı kabul etmiyor. Biz adalet istiyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
‘MUHATAP BULAMIYORUZ’
 
Tutuklamaların üzerinden 5 gün geçmesine rağmen dosya savcısı ve Urfa Cumhuriyet Başsavcısına ulaşamadıklarını vurgulayan Şenyaşar, devamında şunları söyledi: "4 kişi tutuklandı, dosya savcısı ile görüşmek istiyoruz ama ortalıkta yok. Ne için tutukladılar bize bilgi vermeleri gerekir. Devlet buna el atması lazım. Savcı ile görüşmek istiyoruz ancak davamız ile ilgili bir muhatap bulamıyoruz."
 
‘OĞLUM GELMEDEN EVE GİTMEYECEĞİM’
 
Aile sosyal medya hesabından ise, "4 yıl sonra davamızla ilgili 4 kişi tutuklandıysa, burada üstünlerin korunduğunun itirafıdır. Aynı şekilde 4 yıldır üstünlerin talimatı ile babası ve kardeşi katledilen, Fadıl Şenyaşar hala tek hücrede.  Anne: Oğlum gelmeden evime gitmeyeceğim" mesajı paylaştı. (MA)

Öne Çıkanlar