SES Antalya: Mesleki Tanımlamalar Yasası derhal çıkarılsın

SES Antalya: Mesleki Tanımlamalar Yasası derhal çıkarılsın
SES Antalya Şube Eşbaşkanı Şükran İçöz, ebelerin yaşadıkları sorunlara değinerek, Mesleki Tanımlamalar Yasası'nın derhal çıkarılmasını istedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şube Eşbaşkanı Şükran İçöz, 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü nedeniyle Atatürk Devlet Hastanesi’nde açıklama yaptı.

Ebelerin yaşadığı sorunlara değinen İçöz, sorunların görmezden gelindiğine dikkat çekti.

'ÖZLÜK HAKLARIMIZ GENİŞLETİLSİN'

Özlük haklarının genişletilmesini talep eden İçöz, performansa dayalı esnek ve kuralsız çalışmaya karşı, güvenceli iş ve güvenli çalışma koşullarının sağlanması gerektiğini vurgulayarak, "Ebeler Günü’nde vaat dinlemeyi, oyalanmayı kabul etmiyoruz, çözüm istiyoruz. Sağlığın ve toplumsal yaşamın en önemli dinamiği olan ebeler olarak ekonomik, özlük, sosyal ve demokratik taleplerimiz ile birlikte halkın sağlık ve sosyal hizmet hakkına yönelik taleplerimizi tekrarlamaktan vazgeçmeyeceğiz" dedi.
 
İçöz, ebelerin haklarını alana kadar mücadele edeceklerini belirterek, şu talepleri sıraladı:
 
* Performansa dayalı ücretlendirme değil, artan enflasyon gözönünde bulundurarak temel ücretin en az yoksulluk sınırının üstüne çıkarılması ve yapılan/yapılacak olan tüm ek ödemeler emekliliğe yansıtılacak şekilde düzenlenmeli.
 
* Ebelik mesleğinin görev alanları netleşmeli, Mesleki Tanımlamalar Yasası derhal çıkarılarak, mesleki bağımsızlıkları geri verilmeli.
 
* Her iş yerinde 7/24 saat açık, nitelikli, ücretsiz ve anadilinde kreş hizmeti verilmeli.
 
* Pandemide sağlığımızı korumak için uygun sayıda, nitelikte ve kadın emekçiler için uygun kişisel koruyucu ekipman temin edilmeli.
 
* Doğum izinleri 24 ay ücretli olarak yeniden düzenlenmeli." (MA)

Öne Çıkanlar