SETİ: Uzaylılar bizi gözetliyor

SETİ: Uzaylılar bizi gözetliyor
Aralarında Stephen Hawking ve Elon Musk gibi isimlerin de desteklediği SETI. 'Uzaylılar Dünya üzerindeki gelişmeleri gök taşları aracılığıyla takip ediyor olabilir' açıklaması yaptı.

1980’li yıllardan beri uzaydaki hareketliliği inceleyen ve Stephen Hawking, Elon Musk gibi isimlerin de desteklediği SETI, (Dünya Dışı Akıllı Yaşam Araştırması) adlı kuruluş uzaydaki zeki varlıkların Dünya’yı izlediğini iddia etti.

1984 yılından beri gökyüzündeki hareketliliği ve manyetik dalgalanmaları inceleyen SETI bünyesinde görevli fizikçi ve serbest araştırmacı James Benford tarafından yapılan açıklamada, "Biz onları dinlemeden çok önce onlar bizi dinliyor olabilir. Uzaylılar gök taşlarını kullanarak bizi takip ediyor ve hareketlerimizi izliyor olabilirler" dedildi.

'BAZI GÖKTAŞLATININ HAREKETLERİ ŞÜPHELİ'

Benford, Dünya’nın yörüngesindeki gök taşlarının uzaylılar tarafından gönderilmiş olabileceğini de iddia ederek, "Örneğin 1986 yılında keşfedilen 5 kilometrelik Cruithne isimli gök taşı Dünya’ya çok yakın seyrediyor. Yılda iki kere yörüngede dönüyor" sözleriyle, bu tür hareketlerin şüpheli olduğunu ifade etti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar