Sezgin Baran Korkmaz ABD'de hakim karşısına çıktı

Sezgin Baran Korkmaz ABD'de hakim karşısına çıktı
Avusturya'nın ABD'ye iade ettiği iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, bugün Türkiye saatiyle 22:30'da hakim karşısına çıktı. Korkmaz, duruşmada hakkındaki suçlamaları reddetti.

Geçtiğimiz Cuma günü Avusturya’dan ABD’ye getirilen ve kara para aklamak ve dolandırıcıkla suçlanan Sezgin Baran Korkmaz, bugün Utah eyaletinin Salt Lake City kentinde ilk kez hakim karşısına çıktı.

Korkmaz’ın bugün ABD'nin doğu yakası yerel saatiyle 15:30’ da (TSİ 22:30) hakim karşısına çıktı.

Salt Lake City kentinde görülen duruşmaya çizgili cezaevi kıyafetiyle getirilen Sezgin Baran Korkmaz, hakkındaki suçlamaları reddetti. 21 Eylül'de ön duruşma yapılacağı açıklandı.

Duruşmayı yerinde takip eden gazeteci Razi Canikligil, "Sezgin Baran Korkmaz, Utah’taki mahkemeye 3-4 gün tıraşsız, çizgili cezaevi kıyafeti ile getirildi. Tercüman ile temas kurulamadığı için salonda bekletiliyor. Hakim Barrett 15 dk ara verdi" bilgisini paylaştı.

Canikligil, ardından, "Utah’ta Magistrate Judge Jarred Bennett’in baktığı duruşmada hakkındaki suçlamaları reddeden Sezgin Baran Korkmaz için 21 Eylül’de pre-trial duruşması yapılacak" bilgisini paylaştı.

Bölge Başsavcısı Trina A. Higgins, Korkmaz'ı Amerikalı vergi mükellefleri adına takip ettikleri ve Utah'a ABD Bölge Mahkemesi'nde adaletin karşısını çıkmasını sağladıkları için Adalet Bakanlığı Vergi Bölümü çalışanlarını takdir ettiklerini belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar