SGK'dan 'emekli maaşında kesinti' haberlerine yalanlama

SGK'dan 'emekli maaşında kesinti' haberlerine yalanlama
Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yapılan açıklamada, 'emekli maaşlardan kesinti yapılacağı' ve 'bayram ikramiyelerinin kaldırılacağı' iddiaları yalanladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) aldığı yeni tasarruf tedbirleri kapsamında, emekli maaşlarında yüzde 5 kesintiye gideceği ve emeklilerin bayram ikramiyesini kaldırılacağı iddia edilmişti. Geçtiğimiz gün FOX Ana Haber'de Fatih Portakal'ın gündeme getirdiği iddiaya yalanlama geldi.

''EMEKLİ MAAŞLARINDAN KESİNTİ' GİBİ BİR ÇALIŞMAMIZ BULUNMAMAKTADIR'

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında emeklilerden ilave sağlık kesintisi yapılacağı, emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin kesileceği, yeniden sosyal güvenlik destek pirimi kesintisine gidileceği yönünde haberlerin yer aldığı belirtilirken, sıklıkla yapılan bu tarz maksatlı haberlerin, kurumu yıpratma ve vatandaşları yanıltmayı hedeflediğine dikkat çekildi:

"Söz konusu haberlerde dile getirilen hususlarla ilgili SGK'dan herhangi bir çalışma istenmediği gibi SGK'nın böyle bir çalışması da bulunmamaktadır. Sıklıkla yapılan bu tarz maksatlı haberler, kurumumuzu yıpratma ve vatandaşlarımızı yanıltma hedefi taşımaktadır. Bu maksatlı haberlere karşı her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı da ayrıca belirtir, doğru bilginin Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emeklilerin maaşlardan kesinti yapılacağı iddiaları üzerine yapılan açıklamada, "Sıklıkla yapılan bu tarz maksatlı haberler, kurumumuzu yıpratma ve vatandaşlarımızı yanıltma hedefi taşımaktadır. "Bu maksatlı haberlere karşı her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı da ayrıca belirtir, doğru bilginin peşindeki siz değerli basın mensuplarımızın dikkatine ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar