Siemens Healthineers, Varian Medical'ı 15 milyar dolara satın alıyor

Siemens Healthineers, Varian Medical'ı 15 milyar dolara satın alıyor
Bloomberg'de yer alan habere göre, Siemens Healthineers'in Varian Medical'ı almak için görüşmeler yaptığını, Varian Medical için 15 milyar dolar ödeyebileceğini yazdı.

X-Ray, ultrason, MRI gibi tıbbi cihazlar üreten Siemens Healthineers'in büyük bir satın almaya hazırlandığı, Varian Medical'ı almak için görüşmeler gerçekleştirdiği belirtildi.

Alman şirketin tıbbi cihazlar üreten bölümü Siemens Healthineers, kanser tedavisine yönelik tıbbi araçlar ve yazılımlar geliştiren Varian Medical’ı 15 milyar dolar (104 milyar TL) karşılığında almak istiyor. İki şirket arasındaki görüşmelerde son aşamaya gelindi.

Bloomberg'de yer alan habere göre Alman şirket, kanser tedavisi için araç ve yazılım geliştiren Varian Medical'ı 15 milyar dolar karşılığında almak istiyor.

Anlaşmanın gelecek günlerde açıklanabileceğini belirten kaynaklar, söz konusu planların nihai nitelikte olmadığını ve hala bozulabileceğini ekledi.

Her iki şirket de konuyla ilgili açıklama yapmak istemedi.

California merkezli Varian'ın hisse senetleri bu yıl fazla değişmedi. Medikal ekipman üreticisinin piyasa değeri 13 milyar dolar civarında seyrediyor.

Siemens AG'den 2018'de ayrılan Healthineers'ın hisseleri bu yıl yüzde 2,7 yükselerek, piyasa değerini 43,6 milyar euroya taşıdı.

California, Palo Alto'da bulunan Varian Medical'ın 10 bin çalışanı var. Şirket, yenilikçi kanser tedavileri üzerine çalışmalar yapıyor. Varian, 2019 yılında 3, milyar dolar (22 milyar 300 milyon TL) gelir elde etmişti.

Öne Çıkanlar