Rize'de şiir okuyan yurttaş, gözaltına alındı

Rize'de şiir okuyan yurttaş, gözaltına alındı
Rize Fındıklı’da zamlara karşı gerçekleştirilen protesto eyleminde Hasan Hüseyin Kormazgil'in 'Bıçak kemikte' şiirini okuyan bir yurttaş gözaltına alındı.

Fotoğraf: Evrensel

Rize'nin Fındıklı ilçesinde yurttaşlar ve zamlara karşı protesto eylemi gerçekleştirdi. Eylemde yapıan basın açıklamasının ardından Hasan Hüseyin KorkmazGil'in "Bıçak Kemikteé şiiirini okuyan yurttaş ise gözaltına alındı.

Evrensel'in haberine göre; 

Rize Fındıklı Cumhuriyet caddesinde esnaf odaları öncülüğünde gerçekleşen protesto eylemine siyasi parti temsilcileri, STK'lar ve demokratik kitle örgütlerinin yanı sıra yurttaşlar da destek verdi.

Fındıklı Esnaf Odası Başkanı Şakir Erduran, polisin TOMA ile yoğun güvenlik önlemleri aldığı eylem öncesi Rize Vali Yardımcısının kendilerini arayarak "Bu eylemi açık alanda yapmayın. Açık alanda yapılacaksanız 30 kişiden fazla katılması suçtur ya da kapalı bir alanda yapın" dediğini öne sürdü.

Gerçekleşen eylemde basın açıklamasını okuyan Erduran, yapılan zamlar sonrası esnafın kepenk, minibüsçünün kontak kapatma ve çay üreticisinin üretim yapamama durumuna geldiğini ifade etti.

Erduran açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı:

"Son aylarda elektrikten doğal gaza, gıdaya ve ulaşıma yapılan zamlar hayatın tüm alanını etkiledi. Biz esnaflar, kamu çalışanları, işçiler, çiftçiler, büyük zorluklarla karşı karşıya bulunuyoruz. Pandemi koşullarında iş yerlerini kapatan ekonomik krizle boğuşan biz esnaflar şimdi de yüksek maliyetler ve zamlar karşısında ayakta kalmak için çare aramaktayız.

Artık vatandaşlarımız ısıtıcısını dolabını kapatarak ay sonunu getirmeye çalışmaktadır. Artan maliyetlerin karşısında alım gücü düşen vatandaşlarımız en temel ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelmiştir."

Basın açıklamasının ardından Hasan Hüseyin Korkmazgil’e ait "Bıçak kemikte" şiirini okuyan Mustafa Ertaş isimli yurttaş, polisler tarafından gözaltına alındı.

Ertaş’ın Fındıklı İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alınmak üzere bekletildiği öğrenildi.

Öne Çıkanlar