Siirt Belediye Eş Başkanları dosyasına gizlilik kararı konuldu

Siirt Belediye Eş Başkanları dosyasına gizlilik kararı konuldu
Aralarında görevden alınarak yerlerine kayyım atanan Siirt Belediyesi Eş Başkanlarının da bulunduğu 9 kişi ifade işlemlerinin tamamlanması ardından adliyeye çıkarılmayı bekliyor.

Yerlerine kayyım atanan ve evlerine düzenlenen baskında gözaltına alınan Siirt Belediyesi Eş Başkanları Berivan Helen Işık ve Peymandara Turhan, Baykan Belediyesi Eş Başkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez, Kurtalan Belediyesi Eş Başkanları Baran Akgül ve Esmer Baran ile Siirt Belediyesi çalışanları Eşref Tekin ve Gülçin Konneş ile Belediye Eş Başkanlığı’na seçilen, ancak KHK’li olduğu gerekçesiyle mazbatası verilmeyen Resul Kaçar'ın, İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadeleri sona erdi.

Emniyet ifadeleri tamamlanan eş başkanların adliyeye sevk edileceği belirtildi. Emniyette eş başkanlara HDP'nin eş başkanlık sistemi, belediyeye alınan işçiler ve belediye binasında bulunan gazeteler hakkında soru sorulduğu öğrenildi.

GİZLİ TANIK İFADELERİ

Eş Başkanların dosyasına gizlilik kararı konuldu. Kayyım atanan diğer belediyelerde olduğu gibi "gizli tanık" olduğu öğrenilen dosyada eş başkanlara sorulan sorular arasında HDP'li belediyelerde uygulanan eş başkanlık sisteminin olduğu öğrenildi. Belediye binasında bulunan Demokratik Modernite, Yeni Yaşam ve Kürtçe yayın yapan Xwebun gazetesinin belediyede neden olduğu sorulurken, Xwebun gazetesi için Siirt Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği ile bağlantılı olduğu suçlaması yapıldı. Künyesinden iletişim ve adres bilgileri olmasına rağmen Xwebun gazetesinin hangi matbaada basıldığı soruldu.  

KAYYIMI PROTESTO ETMEK ÖRGÜT TALİMATI SAYILDI

17 Şubat 2020 TT01 kod isimli gizli tanık ifadesine göre 2016 yılında Siirt Belediyesi'ne ilk kayyım atamasının ardından kayyımı protesto ederek işten ayrılan 10 işçinin 31 Mart seçimlerinin ardından işe alınması ile 10 kişinin ayrı müdürlük oluşturduğu suçlaması getirilirken, adı öğrenilemeyen 10 kişinin kimler olduğunun sorulduğu bunların ise "örgüt" talimatı ile hareket ettiği suçlaması getirildi. (Mezopotamya Ajansı)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar