Siirt'te bulunan fosiller 50 milyon yıllık

Siirt'te bulunan fosiller 50 milyon yıllık
Diyarbakır Üniversitesi öğrencisinin Siirt'in Eruh ilçesinde piknik yaparken bulduğu fosillerin, 50 milyon yıllık 'nummulit' adında deniz canlısına ait olduğu belirlendi.

Mezopotamya, yeraldında sakladığı tarihi kalıntıları kadar tarih öncesi kalıntılarıyla da kendine hayran bırakıyor.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi öğrencisinin Siirt’in Eruh ilçesinin Çırav Dağı eteklerinde ailesiyle birlikte piknik yaparken bulduğu fosillerin 50 milyon yıllık, 'nummulit' adlı deniz canlısına ait olduğu belirlendi.

50 milyon yıllık deniz canlısı fosilleri, Diyarbakır Zooloji Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.

Habewr Türk'ün aktardığı bilgilere göre, nesli tükenmek üzere olan kelaynak, dev kertenkele, Fırat kaplumbağası, leopar sazanı ve 12 endemik türün de bulunduğu fizyolojik ömrünü tamamlamış 2 bine yakın hayvanın tanıtıldığı, Diyarbakır'daki Zooloji Müzesi'nde sergilenen fosili bulan Diyarbakır Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi öğrencisi Büşra Bektaş, 50 milyon yıllık tek hücreli bir canlıya ait fosilin böyle bir yerde bulunmasından heyecan duyduğunu söyledi:

"Orada böyle çok taş var. Oralara gidilip araştırma yapılmasını istiyorum. Çünkü bu bölgeler daha önce denizle kaplıymış. O bölgelerde bu canlıların bulunması bizi heyecanlandırıyor."

Bölgede o dönemde hangi canlıların yaşadığını, hangi türlerin olduğunu bilmenin mutluluk verici olduğunu aktaran Bektaş, böylece geçmişle ilgili bilgi sahibi olduklarını söyledi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar