'Silahlı kamp' iddialarıyla ilgili ifade verdi

'Silahlı kamp' iddialarıyla ilgili ifade verdi
Meral Akşener, Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki silahlı kamp iddialarıyla ilgili savcılığa ifade verdi

HABER MERKEZİ- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşene, "Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları var" iddiasıyla ilgili soruşturma açan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdi.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre Akşener savcılığa verdiği ifadesinde,"İsmini açıklayamayacağım birisi Tokat kırsalında sivil şahıslara silahlı eğitim verildiği iddiasıyla bana fotoğraflar gösterdi" dedi.

Akşener, "Tokat ve Konya illerinde nerede ve kimler tarafından ve kimlere silahlı eğitim verildiği konusunda somut bilgiye sahip değilim. Yer olarak bana fotoğrafları gösteren ve ismini açıklayamayacağım kişi Tokat ve Konya kırsalı olarak söyledi" diye konuştu. 

'AMACIM KONUYU DUYURMAKTI'

Yapılacak araştırma ile bu şekilde kamplar olup olmadığının devletin imkânlarıyla araştırılarak tespit edilmesinin mümkün olduğunu dile getiren Akşener, "Ben önemli bir konuyu ve duyumu kamuoyuna mal olması bakımından basınla paylaştım ve hükümete böyle bir hususun olup olmadığını sordum. Devletimizin gereğini yapacağından şüphem yoktur."dedi. 

Öne Çıkanlar