Silivri Cezaevi'nde 44 mahkumun Covid-19 testi pozitif çıktı

Silivri Cezaevi'nde 44 mahkumun Covid-19 testi pozitif çıktı
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nda 44 tutuklu/hükümlünün yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Silivri L Tipi Cezaevi'nde, 25 yaşındaki Enes Karaduran'ın yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkmasına ve bu durumun e-nabız sistemiyle doğrulanmasına rağmen cezaevi yönetimi 'kurumumuzda kesinlikle koronavirüs yok' açıklaması yapmasının ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Silvri yaptığı açıklamayla cezaevi yönetiminin aksi yönünde ifadeler kullandı. Ancak savcılığın açılamasına rağmen 25 yaşındaki Enes Karaduran'ın kaldığı 45 kişilik koğuşta dezenfektan işlemi dahi yapılmadığı iddia ediliyor.

BAŞSAVCILIK 'KAMUOYUNUN DOĞRU BİLGİLENDİRİLMESİ İÇİN AÇIKLAMAYI GEREKLİ GÖRDÜK' DEDİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Slivri Ceza İnfaz Kurumu'nda bazı tutuklu ve hükümlülerde Covid-19 belirtilerinin gözlemlenmesi üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılmasının gerekli görüldüğü belirtildi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumu 7 numaralı L tipi Cezaevi'nde koronavirüs belirtileri gözlemlenmesinin ardından sağlık kurumuna sevk edilen 2 tutuklu ve hükümlünün Covid-19 testlerinin pozitif çıktığının belirtildiği açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde, iki şahısla temasta olduğu değerlendirilen tutuklu ve hükümlüler üzerinde kapsamlı bir filyasyon çalışması yapıldığı, testlerde 42 tutuklu ve hükümlünün daha Covid-19 testinin pozitif çıktığı belirtildi.

HASTANEYE SEVK EDİLDİKLERİ AÇIKLANDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, tutuklu ve hükümlülerin kaldıkları koğuşlardan çıkarılarak izole edildikleri ve Silivri Ceza İnfaz Kurumu Kampüs Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi:

"Uzman doktorlar tarafından yapılan muayene, tetkik ve testlerin sonucunda herhangi bir semptom göstermeyen 40 tutuklu/hükümlünün tedavi ve takibinin, kurumda belirlenen izolasyon alanında doktor gözetiminde yapılmasına karar verilmiştir. Diğer 2 tutuklu/hükümlünün tedavisine ise bir süre daha hastane ortamında devam edilecektir. Hastanede tedavisi süren ilk 2 vaka da dahil edildiğinde; Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nda Covid-19 tanısı konulan 44 tutuklu/hükümlünün genel sağlık durumları iyidir. Bu hassas süreç şeffaflıkla yürütülmekte olup tedavisi devam eden her bir tutuklu/hükümlünün ailesi bilgilendirilmiştir." (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar