Silivri Cezaevi'nde 'gece sayımı': Tutuklular darp edildi

Silivri Cezaevi'nde 'gece sayımı': Tutuklular darp edildi
Silivri 2 Nolu L Tipi Cezaevi’nde gece koğuş basan gardiyanların, tutukluları darp ettiği aktarıldı.

İstanbul'da 2016 yılında "örgüte yardım" ettiği iddiasıyla tutuklanan ve Silivri 2 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Mikail Töre, ailesiyle yaptığı haftalık telefon görüşmesinde, yaşadıkları hak ihlallerini anlattı. Töre, haftalardır gardiyanların gece yarısı koğuşları bastığını, darp, şiddet ve gece sayımına maruz kaldıklarını aktardı. 

GECE SAYIMI

Töre, hak ihlallerinin gece yarısı baskınlar ve hücre cezalarıyla sürdürüldüğünü belirterek, şunları aktardı: "Cezaevi yönetimi son üç haftadır siyasi mahkumlara her türlü şiddet ve baskı uyguluyor ve darp ediliyoruz. Açık havaya çıkartmıyor, spor yaptırmıyor ve durduk yere genel hücre cezası veriyorlar. 20 gardiyan gece yarısı odaya dalıyor, odayı dağıtarak yatakları, kapıları tekmeliyor. Bağırıp, çağırarak sayım yapıyorlar, okuduğumuz kitaplar yasaklanmış, odada su, içecek, bardak dahi bırakmamışlar. Var olan kapalı görüşler yasaklanmış durumda. Kantinden yiyecek istediğimizde yiyecekleri açarak önümüze fırlatıyorlar."

DUYARLILIK ÇAĞRISI 

Töre ailesi, yaşanan hak ihlallerine karşı kamuoyuna, insan hakları ve hukuk örgütlerine duyarlılık çağrısında bulundu. (MA)
 

Öne Çıkanlar