Silopi'de kadınlar katledilen Sakine Kültür için yürüdü

Silopi'de kadınlar katledilen Sakine Kültür için yürüdü
Silopi’de kadınlar Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın tarafından katledilen Sakine Kültür için yürüdü.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Taybet Ana Dayanışma Merkezi, Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın tarafından vahşice katledilen Sakine Kültür için basın açıklaması yaptı.

Sanat Sokağı’nda gerçekleşen açıklamaya Barış Anneleri Meclisi, Özgür Kadın Hareketi (TJA) Halkların Demokratik Partisi (HDP) Silopi Kadın Meclisi’nin yanı sıra çok sayıda kadın katıldı. "Özgür ve eşit bir yaşam için kadın mücadelesini yükselteceğiz. Mücadelemiz kadın katliamlarını sonlandıracaktır" pankartının açıldığı açıklamada, "Katiller hesap verecek", "Kadına uzanan eller kırılsın" ve Sakine Kültür’ün fotoğrafının bulunduğu dövizler taşındı.

‘CEZASIZLIK POLİTİKASI KATİLLERİ CESARETLENDİRİYOR’

Açıklamada Taybet Ana Dayanışma Merkezi adına konuşan Evin Hasanoğlu, her gün yüzlerce kadının eşleri, aile üyeleri veya hiç tanımadıkları biri tarafından şiddete uğradığını ve psikopatça hislerle öldürüldüğünü söyledi. Kadınlara yönelik şiddet ve katliamların toplumsal bir sorun olduğunu kaydeden Hasanoğlu, "Kadın cinayetleri insan hakları ihlalidir. Kadının konuşmasından, gülüşünden, giyiminden kuşamından ve kadının her türlü eylemini şiddet uygulamak için kendine haklı bir sebep olarak gören erkek egemen zihniyetin bakış açısı bu şiddeti ve kıyımı meşru kılıyor. Son dönemlerde bölgemizde gerçekleşen kadın cinayetlerinin faillerinin kimliklerine bakıldığı zaman cezasızlık politikasından cesaret aldıklarını görmekteyiz. Kadın cinayetleri yer, zaman ayırt etmeksizin her yerde karşımıza çıkıyor. Bu vahşice eylemlerde bulunan kişilere verilecek cezaların uygulanması, indirimli ve şartlı salıverme hükümlerinin uygulanmaması için gerekli her türlü yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Kadınlar yapılan açıklamanın ardından oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eyleminin ardından kadınlar, Sakine Kültür’ün Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan evine kadar yürüyüşe geçti. Kadınlar yürüyüş sırasında sık sık, "Jin jîyan azadî", "Bijî yekîtîya jinan", "Sakine Kültür ölümsüzdür" sloganını attı. Sakine Kültür’in evine gelen kadınlar, Kültür’ün ailesine başsağlığında bulundu.

Öne Çıkanlar