Silvan'da kaybolan çocuk İstanbul'da bulundu

Silvan'da kaybolan çocuk İstanbul'da bulundu
Hayvanlarını otlatmak için evden çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 14 yaşındaki Yusuf Yılmaz Beylikdüzü'nde ortaya çıktı.

ARTI GERÇEK- Diyarbakır’ın Silvan ilçesinin Malabadi Mahallesi’nde pazar günü hayvanlarını otlatmak için evden çıkan  ve bir daha kendisinden haber alınamayan 14 yaşındaki Yusuf Yılmaz İstanbul Beylikdüzü'nde bulundu.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıkmaya göre Yusuf Yılmaz'ı bir pastaneden yiyecek alırken gören kişi AFAD'a haber verdi. Pastanenin kamera görüntüleri izletilen Yılmaz'ın annesi oğlunu teşhis etti. Bunun üzerine Silvan'da süren Yılmaz'ı arama çalışmaları sonlandırıldı. 

Valiliğin ilgili açıklaması şöyle: 

"Bölgede gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyetleri neticesinde, anılan çocuğun Batman sulama kanalına düşmediği yönünde bilgiler elde edilmiş, konu ile ilgili olarak ulusal düzeydeki basın yayın organlarında yer alan haberlere istinaden İstanbul İli Beylikdüzü İlçesindeki ticari işletmede çalışan duyarlı bir vatandaş tarafından AFAD’ın sosyal paylaşım sitesinde bahse konu çocuğun 03 Temmuz 2018 Salı günü Beylikdüzü-Beykent Minibüs durağında görüldüğü ve bir pastaneden yiyecek aldığı yönünde yazılı beyanda bulunulmuştur.

İstanbul İli Beylikdüzü İlçesi mülki sınırları içerisindeki bahse konu ticari işletmenin kamera kayıtlarının kayıp müracaatında bulunan anne Fatma YILMAZ’a izlettirilmesi neticesinde, Yusuf YILMAZ’ın 03 Temmuz 2018 Salı günü saat 11.30 itibariyle Beylikdüzü İlçesinde bulunduğu anne teşhisi ile sabit olarak tespit edilmiştir.

Kayıp çocuk Yusuf YILMAZ’ın Silvan İlçesi Çatakköprü Köyü ve mücavir alanında  aranması çalışmalarına son verilmiş olup, güvenlik güçlerince bulunmayı müteakip, ailesine teslim edilmesi hususunda ilgili makamlarla koordine kurulmuştur.  

Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması yönündeki çalışmalara kararlılıkla devam edilmektedir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar