Sinan Aygün Togo kulelerine mührü sindiremedi

Sinan Aygün Togo kulelerine mührü sindiremedi
Sinan Aygün Togo kulelerinin mühürlenmesinin peşini bırakmıyor. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP eski Ankara Milletvekili ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Ankara'nın göbeğine diktiği Togo kulelerinin nihai yargı kararıyla mühürlenmesi sonrası, kulelerinden vazgeçmiyor.

Aygün, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Tezcan Karakuş Candan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararına aykırı olarak değerlendirdiği ve kent suçu olarak tarif ettiği kuleler için imar planı değişikliğini mahkemeye taşımış ve iptal kararı almıştı. 

O dönemki mühürlememe işleminin iptali için de dava açmış o davada da iptal kararı verilmişti. Ankara Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararını uygulayarak yapıyı mühürlemişti. İşlemin ardından Aygün, Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la polemik yaşamış ve CHP'den istifa etmişti.

Aygün, Şube Başkanı Candan hakkında "Haksız rekabet, hakaret, iftira, görevi kötüye kullanma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" gerekçelerini sunarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

'KENT SUÇU İŞLEYENLERİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'

Konu hakkında değerlendirme yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Aygün'ün attığı adıma yönelik, "Bu suç duyurusu sıkışmışlığın göstergesidir. Mücadelemiz toplum nezdinde de büyük karşılık bulmuştur, bundan rahatsız olunmuştur. Kent suçu işleyenlerin peşini bırakmayacağız. Kişiye özel ayrıcalıklı imar rantına mahkeme dur demiş, belediye de mühürlemiştir. Biz tam da görevimizin gereğini yerine getirdik. Bilimden ve teknikten gücünü alan kamu yararını savunan Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak bu tür girişimler bizi yıldırmayacaktır. Gökçek ve Aygün hakkında suç duyurusunda bulunmuştuk. Televizyon programlarında hakarete varan cümleler kuran kendisidir. Ankara’daki kentsel rant paylaşımını, ayrıcalıklı imar haklarını parsel parsel takip etmeye devam edeceğiz, TOGO ikiz kuleleri davasında ortaya çıkan girift ilişkiler buzdağının görünen yüzüdür. Çukurambar’dan çevre yoluna kadar bunun gibi onlarca ayrıcalıklı imar hakkı verilmiş ve odamızca onlarca dava açılmıştır. Ankaralının hakkını gasp edenler yargı önünde hesap verene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Öne Çıkanlar