Sınava gittiler karantinaya alındılar: Saray hükümetini uyardık dinleyen olmadı

Sınava gittiler karantinaya alındılar: Saray hükümetini uyardık dinleyen olmadı
Manisa'dan sonra İstanbul'da da bir ortaokulda Coronavirüs tespit edilen bir öğrencinin 20 Haziran'da diğer öğrencilerle birlikte lise giriş sınavına girdiği ortaya çıktı.

Gül GÜNDÜZ


ARTI GERÇEK- Tüm uyarılara rağmen 20 Haziran’da gerçekleşen Liselere Giriş Sistemi(LGS) sınavının ardından beklenen oldu. Önce Manisa’da coronaviruse yakalanmış bir öğrencinin sınavda diğer öğrencilerle aynı yerde sınava girdiği ortaya çıktı.

Benzer bir olay da İstanbul’da yaşandı. Bakırköy’deki Şehit Pilot Muzaffer Erdönmez Ortaokulu’ndaki 14 no’lu derslikte sınava giren öğrenciler ve gözetmen öğretmenler karantinaya alındı.

BU MU ALDIĞINIZ TEDBİR?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya  Artı Gerçek’e "Milli Eğitim Bakanını uyardık, Bilim Kurulu’nu uyardık; Saray hükümetini uyardık ama dinleyen olmadı. Sayın Ziya Selçuk her türlü tedbiri aldığını söylemişti, bu mu aldığınız tedbir? Yeter artık çocuklarımızın geleceğiyle oynamaktan vazgeçin. Çocuklar bizim ve cumhuriyetin geleceğidir" şeklinde tepkisini dile getirdi.

UMARIZ SON OLAYDIR

Eğitim Sen MYK üyesi Özgür Bozdoğan da yaşananlara tepkisini, "Tüm kamu kurumlarını alınması gereken önlemler konusunda uyardık. Hiçbir öğrencimizin ve öğretmenimizin sağlığının şansa bırakılmasını kabul etmemiz asla ve asla mümkün değil. Umuyoruz ve diliyoruz ki İstanbul’daki olay son olaydır" ifadeleri ile gösterdi.

Bozdağan sorumlular hakkında inceleme başlatılmasını,"Kamu yöneticileri sorumluluğu bulunan okul yöneticileri ile ilgili mutlaka ve mutlaka bir inceleme başlatılması gerekiyor" sözleriyle ifade etti.
 

Öne Çıkanlar