Sinemalarda görünmez bela bir koca ve masalsı bir hüzün var

Sinemalarda görünmez bela bir koca ve masalsı bir hüzün var
Psikolojik gerilim olarak öne çıkan Elisabeth Moss’un mükemmel oyunculuk sergilediği bilim kurgu klasiği 'Görünmez Adam' ve masalsı bir hüzün 'Sonsuzluk Üzerine' haftanın filmleri.

Bu hafta 4'ü yerli 9 film vizyona girdi. Roy Andersson’a 2019 Venedik Fim Festivali'nde en iyi yönetmen ödülünü getiren film 'Sonsuzluk Üzerine' ve bilim kurgu edebiyatı yazarı H.G. Wells’in romanından sinemaya bir kez daha uyarlanan Leigh Whannell'in yönettiği 'Görünmez Adam' haftanın öne çıkanları.

JEXI

Scott Moore ile Jon Lucas’ın yönetmen koltuğunu paylaştığı filmin başrolünde son dönemlerde komediliernde görmeye alıştığımız Adam Devine yer alıyor. Filmde, kafasını kuma gömer gibi, bir an bile telefonundan ayırmayan Phil’in yeni aldığı çok akıllı ama ağzı çok bozuk Jexi isimli telefonla kurduğu absürt ilişki anlatılıyor.


SONSUZLUK ÜZERİNE

Geçtiğimiz yıl Roy Andersson’a Venedik’ten en iyi yönetmen ödülünü getiren filmi Binbir Gece Masalları’ndan ilham alıyor. Birbirini izleyen, doğayı izleyen, kendini izleyen, değişen mevsimleri izleyen insanların masalını anlatıyor yönetmen. İnancını kaybeden bir rahibe ve savaşı kaybettiğini anlayan Hitler’e de yer veriyor. Masalsı bir hüzün sunuyor film.


GÖRÜNMEZ ADAM

Korku ve bilim kurgu türünün yönetmeni Leigh Whannell; bilim kurgu edebiyatının özel kalemi H.G. Wells’in romanını sinemaya uyarladı. Başroldeki Elisabeth Moss’un neredeyse tek başına oynadığı sahneleriyle tüyler ürperten bir hikayeye dönüşüyor. Çok zengin ve manipülatif bir koca, evli olduğu zaman boyunca karısına eziyet eder. Adam intihar edip kalan servetini karısı Cecilia Kass’a bıraktığında ise kabus başlar. Kocasının ölmediğini, görünmez olmanın yolunu bularak kendisini taciz ettiğini söyleyen genç kadın deliliğe doğru sürüklenir. Yaşarken hayatı zindan eden koca, öldüğünde daha beterini yapacağına ant içmiştir. Bilim kurgu, hayal, fantezi... Storm Reid, Oliver Jackson-Cohen ve Aldis Hodge oyuncu kadrosunda.


ACI KİRAZ

Kiraz, bir ülkenin en tatlı meyvesiyken; uğruna feda edilenlerle acı bir hal alır... Makedonya acılarla yoğrulmuş ve yoğrulmaya devam eden bir ülkedir... Kirazın, acının ve kayıpların başrolünde yer aldığı film, birbirinden zorlu hayatları bir araya getiriyor. Kiraz yetiştiren bir çiftçiyi, sahtekar bir nakliyeciyi, insan kaçakçısı bir gangsteri, çaresiz göçmenleri izleyeceğiniz filmi Serdar Akar yönetiyor. Makedonya'nın Manastır şehrinde çekilen filmde Erdal Beşikçioğlu, Ertan Saban, Belçim Bilgin ve Bülent Şakrak rol alıyor.


KELLY ÇETESİNİN GERÇEK HİKAYESİ

1800’lerde yaşamış Ned Kelly kimileri için azılı bir suçlu, kimileri içinse Avustralyalı bir halk kahramanı. Yaptığı soygunlarla ve haydutluklarla Avusturalya'da efsane olan Ned Kelly’nin hayatını anlatan filmde Avustralyalı yönetmen Justin Kurzel imzası var. George MacKay, Essie Davis, Nicholas Hoult, Charlie Hunnam, Russell Crowe ve Orlando Schwerdt’ın rol aldığı filmde Kelly ve çetesinin eylemleri üzerinden, dönemin Avustralya’sını da izliyoruz.


GEÇERKEN UĞRADIM

Onur Bilgin'in yönettiği film, ülkenin görülmesi gereken yerlerini görmek adına bir tatile çıkan Cavit ile ailesinin, Afyon'da Cavit'in askerlik arkadaşı Cemil'e uğramalarıyla başlarından geçenleri konu ediniyor. Selahattin Taşdöğen başrolde.


KAPTAN PENGU VE ARKADAŞLARI: MANDALİNA'NIN GÜNLÜĞÜ

Nurullah Yenihan ve Engin Baştürk’ün TRT Çocuk’ta yayınlanan Su Elçileri adlı çizgi diziden uyarladığı animasyonda küresel ısınma nedeniyle buzulların erimesi neticesinde kaybolan arkadaşları Putuk’u ararken türlü maceralara atılan Kaptan Pengu, Misket, Pelik ve Mandalina’nın hikâyesini anlatıyor.


SEMUR 2: CİNLERİN BÜYÜSÜ

Arkadaşlarıyla birlikte dedesinden gelen bir mektubun peşine düşen Alesia'nın, geçmişinde yaşadığı olaylarla yeniden yüzleşmesini konu edinen filmi Burak Çelik yönetiyor.


L.O.L. SÜRPRİZ! BEYAZPERDEDE

Haftanın bir diğer animasyonu L.O.L. Sürpriz! Beyazperdede, influencer Tahani ve Mykal-Michelle'in sinema maceralarını anlatıyor.

 

Öne Çıkanlar