Sinemanın usta sanatçısı Fatma Girik hayatını kaybetti

Sinemanın usta sanatçısı Fatma Girik hayatını kaybetti
Uzun zamandır sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği belirtilen Yeşilçam'ın usta yüzlerinden Fatma Girik, tedavi gördüğü hastaneye yaşamını yitirdi.

Yeşilçam sinemasının usta oyuncularından Fatma Girik bu sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında hayatını kaybetti. Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve yaklaşık altı ay önce tedavi için İstanbul’a geldiği belirtilen Girik’in özel bir hastanede Covid-19'a bağlı viral pnömoni (zatürre) tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Uzun zamandır sağlık sorunlarıyla mücadele eden usta oyuncunun vefat haberini Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Keskin, "Yeşilçam’ın ve Şişlimizin büyük değeri, ilçe başkanlığı yaptığım dönemde birlikte çalışmaktan onur duyduğum eski Şişli Belediye Başkanımız sevgili Fatma Girik’i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim" ifadelerini kullandı.

SON FOTOĞRAFINI YEĞENİ PAYLAŞMIŞTI

Yeni yılı hasta yatağında karşılayan Fatma Girik'in son fotoğrafını yeğeni Ahu Turanlı sosyal medyada paylaşmıştı. Turanlı paylaşımına; "Biz 2021'i hastanede uğurluyoruz... İnşallah 2022 hepimiz için güzel ve sağlıklı günler getirir" notunu düşmüştü.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Girik'in ölümüne ilişkin hastaneden yapılan açıklamada ise "Türk sinemasının çınarı ve değerli oyuncusu Sayın Fatma Girik Covid-19'a bağlı viral pnömoni tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Liv Hospital ailesi olarak Türk sinemasının dev oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Fatma Girik'in ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz" denildi.

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Girik için yarın saat 10.00'da Şişli Belediyesi'nde belediye çalışanlarının katılacağı anma töreni düzenlenecek. Girik için ikinci tören ise saat 11.00'de Cemal Reşit Rey'de yapılacak.

Fatma Girik'in cenazesi, Teşvikiye Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Bodrum'a gönderilecek.

FATMA GİRİK KİMDİR?

12 Aralık 1942 tarihinde İstanbul'da doğan Fatma Girik, Cağaloğlu Kız Lisesi'ni bitirdi. Yeşilçam'ın ünlü simalarından biri haline gelen Girik, 1957 yılında ilk başrolü oyunculuğunu yönetmenliğini ve senaristliğini Seyfi Havaeri'nin yaptığı Leke filmiyle üstlendi. 180'den fazla filmde rol alan ünlü sanatçı, sanatçı kimliğiyle birlikte siyasette de yer aldı. Girik, Sosyaldemokrat Halkçı Parti'den (SHP) 1989-1994 yılları arasında Şişli Belediye Başkanlığı yaptı. Siyaset ve oyunculuğun dışında kısa bir dönem televizyon ekranlarında da yer alan usta oyuncu Türkiye sinemasının 60'lı yıllardan bugüne en önemli aktrislerinden biridir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar