Sinematek Yıldızlar Altında Sinema Gösterimleri başlıyor

Sinematek Yıldızlar Altında Sinema Gösterimleri başlıyor
Marilyn Monroe'nun başrolünde olduğu 'Bazıları Sıcak Sever' ve 'Singin' in the Rain' gibi klasiklerden Hayao Miyazaki ve Wong Kar-wai'den Ertem Eğilmez'e pek çok yönetmenin filmi bulunuyor.

Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi'nin her yıl Kalamış Atatürk Parkı'nda düzenlediği Yıldızlar Altında Sinema film gösterimleri 3 Temmuz Pazar günü başlıyor.

Açık havada gösterilecek 17 film, 30 Ağustos'a kadar her Çarşamba ve Pazar izleyiciyle buluşacak. Gösterimler Charlie Chaplin'in "Sirk" filmi ile başlayacak. Film, 3 Temmuz Pazar günü 22.00'da gösterilecek. Şef Orçun Orçunsel yönetimindeki Avrasya Filarmoni Orkestrası da Chaplin film müzikleriyle etkinlikte yer alacak.

Yıldızlar Altında Sinema gösterimlerinde Marilyn Monroe'nun başrolünde olduğu "Bazıları Sıcak Sever" ve "Singin' in the Rain" gibi klasiklerden 21. yüzyılın ödüllü filmlerine; Hayao Miyazaki ve Wong Kar-wai'den Ertem Eğilmez'e pek çok yönetmenin filmi bulunuyor.

Gösterimi yapılacak filmler arasında 2022 Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı Ödülünü kazanan "Alcarras", Steven Spielberg'ün Ariana DeBose'ye En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü getiren 2021 yapımı "West Side Story" ve ünlü "E.T." filmi var.

Etkinlikte Türkiye sinemasından Ertem Eğilmez'in Yeşilçam'ı alaya aldığı "Arabesk" ve Nesli Çölgeçen'in "Selamsız Bandosu" filmi olmak üzere iki film bulunuyor. Bunların yanında Hayao Miyazaki'nin yönettiği "Spirited Away" ile Wong Kar-wai'nin filmi "Chunking Express" de gösterilecek filmler arasında.

Öne Çıkanlar