Sınır kentinin kayyımı, iki ilçenin cenaze araçları ve iş makinelerine el koydu

Sınır kentinin kayyımı, iki ilçenin cenaze araçları ve iş makinelerine el koydu
Mardin kayyımı ve valisi Mustafa Yaman, Mazıdağı ve Derik Belediyeleri'nin cenaze araçları ve iş makinelerine el koydu.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Vali Mustafa Yaman, Mazıdağı ve Derik Belediyeleri'nin cenaze araçları ve bazı iş makinelerine el koydu.

31 Mart'ta göreve gelen seçilmiş Mardin Büyükşehir Belediyesi yönetimi, aralarında cenaze aracı, silindir ve kepçenin de olduğu bazı iş makinelerini Mazıdağı ve Derik Belediyeleri'ne tahsis etmişti. Ayrıca, yurttaşların ulaşım ihtiyacının karşılanması için Mardin-Kızıltepe-Derik-Mazıdağı hattında otobüs seferi başlatmıştı. 

Belediyeye ikinci kez kayyım olarak atanan Vali Mustafa Yaman, Derik ve Mazıdağı belediyelerine verilen cenaze araçlarını ve iş makinelerini geri aldı. Kayyım yönetimi, günde üç sefer düzenleyen otobüsleri de farklı bir hatta verdi.  

‘ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ’ 

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre Derik Belediye Eş Başkanı Mülkiye Esmez, söz konusu durumun halkı mağdur ettiğini dile getirdi.

İmkansızlıklardan ötürü bazı hizmetlerinin bir süredir aksadığını aktaran Eş Başkan Esmez, "Ancak en kısa zamanda halkımızın taleplerine cevap olmaya çalışacağız. Kendi imkanlarımızı daha verimli kullanmaya çalışacağız. Halkımızdan temennimiz bu durum karşında bizi olumlu bir şekilde karşılamasıdır. Malum kayyum atamaları ile birlikte hizmetler aksamıştır. Halkımız ile birlikte bu sorunların üstesinden geleceğiz" dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar