Sırbistan ile kimlikle seyahat anlaşması imzalandı

Sırbistan ile kimlikle seyahat anlaşması imzalandı
Kararı, Balkan ülkeleri turundaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.

Sırbistan ile Türkiye arasında kimlikle seyahat için protokol imzalandı.

Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'ı kapsayan Balkan turuna çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Sırbistan'a gitti.

Temezları sonrasında Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'le ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan "Kimlikle seyahat protokolü ilişkilerimizi yeni bir seviyeye çıkaracak" dedi.

Erdoğan açıklamasında "Nitekim bu yıl itibarıyla Sırbistan'dan ülkemize 300 bin turist geldi. Bu demektir ki bu kimlikle seyahat başladığı andan itibaren hem sayı yükselecek, sayının yükselmesiyle kalmayacak, iş adamlarımız karşılıklı olarak yapacakları seyahatleri çok daha kolaylıkla gerçekleştireceklerdir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna ve Moldova'dan sonra Sırbistan karşılıklı olarak çipli kimlikle  seyahatin mümkün hale geldiği 6'ncı ülke olacak." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan ayrıca "Sırbistan ile Kosova arasında kimlik kartlarıyla sınır geçişleri konusunda uzlaşıya varılmış olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz" ifadelerini de açıklamasında yer verdi. 

Erdoğan'ın Balkan turu kapsamındaki ilk durağı olan Saraybosna'da, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleriyle baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenlenmişti.

Görüşmelerin ardından Erdoğan, "Türkiye ve Bosna Hersek vatandaşlarının gidiş gelişleri kimlik kartıyla yapabilmesi kararını verdik" demişti. 

Balkanlarda temaslarını sürdüren Erdoğan'ın son durağı ise Hırvatistan.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar