Şirket istedi, 'Cezayir'deki Türkiyeli işçinin şüpheli ölümü' haberi engellendi

Şirket istedi, 'Cezayir'deki Türkiyeli işçinin şüpheli ölümü' haberi engellendi
Tosyalı Holding’in Cezayir’deki işletmesinde elektrikçi olarak çalışan Harun Zengin isimli işçinin şüpheli ölümüyle ilgili habere engel.

ARTI GERÇEK- Tosyalı Holding’in Cezayir’deki işletmesinde elektrikçi olarak çalışan Harun Zengin isimli işçinin şüpheli ölümüyle ilgili habere şirketin talebi üzerine engelleme kararı geldi.

Engelli Web'in duyurduğu erişim engeli kararına göre İskenderun 2. Sulh Ceza Hakimliği, 1 Ağustos'ta, Gül Gündüz'ün 'Cezayir'de şüpheli ölüm: Babamın nasıl öldüğünü öğrenemeyebilirim' başlıklı haberine erişim engeli ve haberin silinmesine karar verdi.

Mahkeme, Artı Gerçek'in yanı sıra sendika.org ve Kızıl Bayrak internet sitelerinde de yer alan haberin erişimine engel getirerek, silinmesine karar verdi.

Söz konusu haberde kalp krizinden yaşamını yitirdiği belirtilen Harun Zengin isimli işçinin kızı Melodi Zengin'in babasının ölümüne ilişkin şüpheleri yer alıyordu.

Melodi Zengin, babasının ölümünü şirket ve konsolosluktan değil ilgisi bulunmayan üçüncü bir kişiden öğrendiklerini bildirmişti. Kalp krizi geçirdiği belirtilen Zengin'in ailesine şirket tarafından güvenlik görevlisi ile tartıştıktan sonra ölümünün gerçekleştiği aktarıldı.

Aile ise Zengin ilgili yapılan haberde, Ekim ayının maaşını istemeye giden işçi görüşme sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği bilgisi geçiyordu. Mahkeme söz konusu habere şirketin talebiyle haberin yayımlanmasından 3 gün sonra erişim engeli getirdi.

JAKUZİDE 'FAKİRLER ÖLSÜN' DİYEN AKP'Lİ BAŞKAN HABERİNE DE ENGELLEME

Bir diğer erişime engelleme ise Urfa'da bir jakuzinin içinde "Lan Fakirler! Oğlum beni rahatsız etmeyin. Tamam mı? Biraz keyif ediyorum" diyen eski AKP Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Salih Sara'l ilgili Artı Gerçek ve Sözcü'de yer alan haberin Twitter paylaşımlarına da engel getirildi.

Şanlıurfa 3. Sulh Ceza Hakimliği 12 Temmuz, Şanlıurfa 4. Sulh Ceza Hakimliği ise 17 Temmuz tarihli kararı 'kişilik hakları gerekçesiyle aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar