Şırnak'ta binlerce kişi günlerdir susuz

Şırnak'ta binlerce kişi günlerdir susuz
Silopi ve Güçlükonak ilçelerine bağlı köylerde, 'ödenmeyen borçlar' gerekçesiyle DEDAŞ tarafından su kuyularının elektriği kesildi. Binlerce Şırnaklı günlerdir susuz.

Şırnak'ın Silopi ve Güçlükonak ilçelerine bağlı birçok köyde, Dicle Elektrik Dağıtım Araştırma Şirketi (DEDAŞ) tarafından su kuyularının elektriklerinin kesilmesinden kaynaklı yurttaşlar günlerdir susuzlukla mücadele ediyor. Silopi'nin Çardaklı köyü ve bağlı Yamaç, Sisli ve Çiçekli mezralarındaki kesinti 5 günü bulurken, Güçlükonak'a bağlı Boyuncuk, Yağmurkuyusu, Damlabaşı, Sağkol, Akçakuşak, Düğünyurdu, Çobankazanı ve buraya bağlı Şevê mezralarındaki kesinti ise 6'ncı gününe girdi.


Silopi ve Güçlükonak'ta yaşayanlar suyla ilgili hiç bir ihtiyacını karşılayamıyor.

KİLOMETRELERCE YOL YÜRÜYORLAR

'Ödenmeyen borçlar' gerekçesiyle yapılan kesintiden kaynaklı köylerdeki binlerce yurttaş ciddi bir mağduriyet yaşıyor. Evlerdeki depolardaki suyun da bitme noktasına gelmesiyle birlikte bazı köylerde yurttaşlar, kilometrelerce uzaklıktaki yerlerden evlerine su taşıyor. Bazı köylerdeki yurttaşlar ise, bir yerlerden su getirme şansları bulunmadığından kaynaklı hiçbir ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldi.

MUHTARLAR GÖRÜŞMELERDEN SONUÇ ALAMADI

Mezopotamya Ajansı'ndan Gökhan Altay'ın ulaştığı Yağmurkuyusu Köyü Muhtarı Ahmet Erdem, kuyuların elektriğinin kesilmesini kabul edilemez olduğunu belirtti. Erdem, 2 gün önce Güçlükonak Kaymakamlığına gittiklerini ve burada kendilerine, "Elimizden geleni yapacağız. Durumdan haberdarız. Çözeceğiz" denildiğini aktardı. Bazı muhtarlarla birlikte DEDAŞ yetkilileriyle de görüştüklerini söyleyen Erdem, burada da kendilerine, "Verilen emir üzerine kesinti yaptık. Emri yerine getirmeye mecburuz" denildiğini aktardı.

'ÖLEN KİŞİLERİN BORÇLARI DA BİZDEN İSTENİYOR'

Kendilerine 403 bin TL'lik bir fatura çıkarıldığını belirten Erdem, bazı köylerde bu rakamın 600 ve 700 bin TL'ye çıktığını söyledi. "Köyü satsak bu kadar parayı ödeyemeyiz" diyen Erdem, söz konusu "borcun" geçmiş 10 yıla ait olduğunu söyledi. 20 evin bulunduğu köyde yurttaşların, çok temiz olmayan bir göletten su ihtiyaçlarını karşıladığını ifade eden Erdem, "Ölülerin harcadığı elektriğin parası bizden isteniyor" dedi.

'EVLERE SAAT KURULMASINI KABUL ETMEDİLER'

Erdem, şöyle devam etti: "Okula giden çocukların ihtiyaçları karşılanmıyor. Bu zorbalıktır. Bu zulümdür. Hayvanlarımıza bakamıyoruz. Su getireceğimiz bir yer yok. Her eve saat kurulmasını istedik ama bunu da kabul etmediler." (M.A)

Öne Çıkanlar