Şırnak'ta kar altında zam protestosu

Şırnak'ta kar altında zam protestosu
Şırnak'ta kar yağışının altında elektrik zamlarını proteste eden yurttaşlar, hükümeti istifaya çağırdı.

Şırnak'ta Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce kişi kar yağışının altında elektrik zamlarını protesto etti. Kentte bulunan Ömer Kabak Meydanı’nda toplanan yurttaşlar zamların geri çekilmesini istedi. Burada yapılan açıklama esnasında sık sık, "Hükümet istifa", "Kahrolsun DEDAŞ" ve "Zamların hesabı sandıkta sorulur" sloganları atılırken, "DEDAŞ zulmüne hayır", "Zamlara hayır" dövizleri taşındı.

‘DEDAŞ TERÖRÜNE HAYIR’

Eylemde artan zamlara tepki gösteren bir ensaf, "Esnafım ve şuan kiramı ve elektrik faturamı ödeyemiyorum. Elektrik faturaları dükkan kiralarının çok çok üstünde geliyor. Dükkanımızda mum yakar hale geldik. Artık bıçak kemiği geçti ve kemiği parçaladı. Artık dayanacak gücümüz yok. Bir an önce DEDAŞ zulmünün ortadan kalkması gerekiyor. DEDAŞ terörüne yeter artık. Biz artık dayanamıyoruz" dedi.

‘ADALET İSTİYORUZ’

Dönercilik yaparak geçimini sağlayan bir yurttaş ise "Biz haklıyız" diyerek isyan etti. Şimdiye kadar 2 bin 500 TL gelen elektrik faturasının 9 bin 500 TL’ye çıktığını söyleyen yurttaş bunu ödeyemediğini belirttti. Gelen elektrik faturasını ödeyebilmek için bankadan kredi çekmek zorunda kaldığını dile getiren yurttaş, "Biz adalet istiyoruz" dedi. (MA)

Öne Çıkanlar