Şişli Etfal Hastanesi için çağrı: Bir imza ver hastanene sahip çık

Şişli Etfal Hastanesi için çağrı: Bir imza ver hastanene sahip çık
Şişli sakinleri, hastanenin, deprem güçlendirme çalışmaları gerekçe gösterilerek taşınmasının kalıcı olacağından endişeleniyor.

İstanbul Şişli'nin en büyük hastanelerinden biri olan ve 122 yıldır faaliyette olan Şişli Etfal Hastanesi depreme karşı güçlendirme iddiasıyla kapatılarak bölünecek. Karara tepki olarak ‘Bir imza ver hastanene sahip çık’ kampanyası başlatıldı.

Şişli Etfal Hastanesi, deprem gerekçesiyle kapatılarak Seyrantepe ve Sarıyer'e taşınacak. Hastanenin taşınması durumunda Şişli, Beyoğlu, Beşiktaş bölgesinde aynı özelliklerde hizmet veren kapsamlı bir hastane kalmayacak. 

Şişli Dayanışma Platformu, hastanenin köklü bir eğitim ve araştırma hastanesi olduğunu belirterek yerinde dönüşüm istedi.

‘SÖZ VE GÜVENCE İSTİYORUZ’

Hastanenin yerinde dönüştürülerek taşınmamasını isteyen platform üyeleri change.org’da bir kampanya başlattı. İmza kampanyasının gerekçesi şu şekilde özetlendi:

"Şişli ve çevre ilçelerdeki vatandaşlara nitelikli sağlık hizmeti veren 122 yıllık devlet hastanemiz, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle taşınıyor. Büyükdere ve Seyrantepe’de inşa edilen hastane binalarına taşınma işlemleri bitmek üzere, ama biz Şişli sakinleri, hastanemizin Şişli’ye geri dönüp dönmeyeceğini ya da hangi kapsamda döneceğini bilmiyoruz!

Bizler, hastanemizin depreme karşı güçlendirme çalışmalarının ardından Seyrantepe ve Sarıyer'in yanı sıra Şişli'de de mevcut yerinde ve daha modern koşullarda faaliyetine devam edeceğine dair yetkililerden söz ve güvence istiyoruz.

Sesinizi sesimize, gücünüzü gücümüze katın. Hastanemize ve sağlık hakkımıza birlikte sahip çıkalım. Sağlık güvencesi herkesin en temel hakkıdır. 122 yıldır Şişli’de aynı yerinde bizlere kol kanat geren sağlık çınarının kökten kesilmesine izin vermemek için bir imza da siz verin."

Öne Çıkanlar