'Etfal candır, canıma kastetme'

'Etfal candır, canıma kastetme'
Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin taşınmak istenmesine tepki gösteren Şişli Etfal Dayanışması, hastanenin rant alanına çevrilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Şişli Etfal Dayanışması, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ikiye bölünerek, bir bölümünün Seyrantepe’ye diğer bölümünün ise Sarıyer'e taşınmasını protesto etmek amacıyla hastane bahçesinde açıklama yaptı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Züleyha Gülüm ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun katıldığı açıklamada, "Şişli Etfal kapatılmasın" yazılı pankart açılırken, "Etfal candır canıma kastetme" yazılı dövizler taşındı. Açıklama da sık sık "Etfal bizimdir bizim kalacak" sloganları atıldı. 

Açıklamayı Şişli Etfal Dayanışması üyesi Özgür Kavuşer Vardar okudu.

KAÇINILMAZ SONUÇLAR

122 yıldır sağlık hizmeti veren Şişli Etfal Devlet Hastanesi’nin taşınmasına karşı olduklarını söyleyen Vardar, hastanenin 600 yataklık bir kapasitesinin olduğunu ve bölgede Çocuk Cerrahisi yataklı servisi bulunan tek devlet hastanesi olduğuna dikkat çekti. Hastanenin kapatılması durumunda yurttaşların özel sağlık kurumlarına mecbur bırakılacağını dile getiren Vardar,  "Bölgede yaşayanlar ve çalışanlar olarak nitelikli kamusal sağlık hizmetine erişimimizin kısıtlanması, büyük çoğunluğu dar gelirli insanlardan ve göçmenlerden oluşan bölge halkının özel sağlık kurumlarına mecbur bırakılması, özellikle bölgemizde yoğunluğa sahip olan yaşlı nüfusun sağlık hizmetlerine erişiminin kısıtlanması, yine acil servislere erişimde yaşanacak gecikmeler nedeniyle geri döndürülemez kayıpların yaşanılması kaçınılmaz sonuçlardır" dedi. 

TALEPLER

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin fiziki durumunun depreme dayanıklı olmadığının altını çizen Vardar, bu sorunun hastaneyi bölerek ve bir daha dönmemek üzere taşıyarak çözülemeyeceğini söyledi. Vardar, bölgede yaşayan yurttaşlar, hekimler ve sağlık çalışanları olarak şu taleplerde bulundu: "Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapatılmamasını, sonradan geri dönmek üzere, bölünmeden, geçici bir süre ile taşınmasını veya yerinde dönüşümle yeniden yapılandırılmasını, hastanemizin şu anki yerinde, bölgenin ihtiyaçlarını daha iyi koşullarda karşılayacak biçimde, güvenli ve yenilenmiş binalarda mevcut tüm branşlarında hizmet vermeye devam etmesini istiyoruz."

Vardar, son olarak taleplerinin gerçekleşmesi için sokaklarda broşür dağıtacaklarını, imza toplayacaklarını ve geniş halk toplantıları düzenleyerek mücadele edeceklerini söyledi. 

Öne Çıkanlar