Şişli halkı Diyanet'e devredilen Bomonti binası için seferber oldu

Şişli halkı Diyanet'e devredilen Bomonti binası için seferber oldu
Bomonti Bira Fabrikası’nın Şişli Müftülüğü’ne devredileceği haberlerinin ardından Şişli Mahalle Meclisi harekete geçti.

ARTI GERÇEK - İstanbul’un önemli simgelerinden 1890 yılında Feriköy’de kurulan Bomonti Bira Fabrikası ve yan binaları, 1998 yılında İstanbul 1 No’lu Koruma Kurulu tarafından 'Korunması gereken kültür varlığı' statüsüne alınarak tescil edilmişti.

BİNALARIN YERİNE MESCİT, YURT VE OTOPARK YAPILACAK

İstanbul’un erken sanayi miraslarından biri olan tarihi yapının, İstanbul 2 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun aldığı kararla 1548 ada 9-10 parsel üzerinde bulunan Hazine Maliyesi’ne ait Bomonti Bira Fabrikası’nın birer parçası olan 'Eski Malt Binası', 'Eski Silo', 'Eski Arpa Temizleme Binası' ve 'Eski Kazan Dairesi' taşınmazları, Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsisine onay verdiği ortaya çıkmıştı.

Artı Gerçek'ten Rıfat Doğan'ın gündeme taşıdığı haberde, Bomonti fabrikasının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, mescit, yurt, sergi salonu ve katlı otopark için Şişli Müftülüğü'ne devredildiği, binalar için söküm ve yıkım için de izin alındığı belgelenmişti.

Haberin gündeme gelmesinin ardından harekete geçen Şişli halkı, Diyanet’in kararının iptal edilmesi için imza kampanyası başlattı.

 

 

ŞİŞLİ HALKI MÜCADELE KARARI ALDI

Şişli Merkez Mahalle Meclisi imzasıyla, hazırladıkları bildirileri Şişlilere dağıtan mahalle meclisi hazırladıkları afişlerle tüm Şişli halkını mücadeleye çağırıyor.

'Söz hakkını kullan, sen de Bomont'inin geleceği hakkında imza ver' başlığıyla 'Change.org' sitesinde bir de imza kampanyası başlatan Şişli Merkez Mahalle Meclisi, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'le de görüştü.

 

 

"Önümüzdeki hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Diyanet ve Şişli Belediyesi olarak toplanacağız. Amacımız karşılıklı görüşmelerle ortak bir paydada buluşmak ve Bomonti için en uygun kararı vermek" açıklaması yapan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, toplantı yeri ve saatinin önümüzdeki günlerde belediye tarafından paylaşılacağını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar