'Sistemi rehabilite etmek aklın gereği' diyen Bostancı'dan yeni açıklama

'Sistemi rehabilite etmek aklın gereği' diyen Bostancı'dan yeni açıklama
Bostancı, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin çalışma yapılıyor. Sistemi rehabilite etmek aklın gereği' demiş, Bahçeli tepki göstermişti.

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tartışmaları hakkında yeni bir açıklama yaparak, "Bu kadar abartılacak, radikal birtakım değişiklikler olacak şekilde beklentiyle bunu değerlendirmek doğru değil" dedi.

Bostancı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 1'birinci yılı ile ilgili olarak yaptığı açıklamda "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin bir çalışma yapılıyor. O bize daha nesnel bir fikir verecektir. Biz bunu bir siyasi mesele olarak görmeyiz. Sistemi rehabilite etmek aklın gereğidir. Rehabilite konusunda çalışmalar sürüyor" demişti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın, AKP'li milletvekilleriyle bir araya geleceği toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bostancı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tartışmalarına ilişkin soru üzerine, "Bu kadar abartılacak radikal birtakım değişiklikler olacak şekilde beklentiyle bunu değerlendirmek doğru değil, sadece sisteme ilişkin bir değerlendirmedir, bu çok doğal bir şeydir. Bürokratik kurumlarda kendi yapıp ettiklerine ilişkin zaman zaman dönüp 'ne yaptık ne ettik' diye bir değerlendirme yaparlar. Sisteme ilişkin de bizim yaptığımız çalışmanın mahiyeti budur" ifadelerini kullandı.

'REVİZYON KELİMESİ YANLIŞ ANLAŞILIYOR'

Bostancı, kabine revizyonuna ilişkin soruya ise "Revizyon kelimesi birazda yanlış kullanılıyor. Kastedilen değerlendirmedir, yoksa sistemi ilişkin değerlendirmelerin verileri görülmeden afaki birtakım sonuçları şimdiden söylemenin manası yok. Bu sadece bir değerlendirme, sistemin bir yıllık uygulamasına ilişkin bir değerlendirme. Bunu ikinci yıl yapar, üçüncü yılda yapar, dört yılda yapar ve her yıl yapabilir. Dolayısıyla mesele uygulamanın değerlendirmesi" yanıtını verdi.

BAHÇELİ BOSTANCI'YI HEDEF ALMIŞTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise "AK Partili bazı yöneticilerin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin eğer varsa aksayan yönleriyle ilgili kendi aralarında değerlendirme yapmaları doğaldır, ne var ki bunu kamuoyu önünde dile getirmeleri CHP’nin değirmenine su taşıyacaktır ve yanlıştır" sözleriyle Bostancı'yı hedef almıştı.  (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar