'Hükümet aleyhine slogan atılırsa müdahale ederiz'

'Hükümet aleyhine slogan atılırsa müdahale ederiz'
Sivas Valisi Davut Gül, Madımak Katliamı anması için kendisiyle görüşen heyete uyarıda bulundu.

Sivas Katliamı’nın 25’'inci yıldönümünde yapılacak olan anma için Sivas Valisi Davut Gül ile görüşen heyette yer alan Özgür Kaplan, Vali’nin kendilerini, "Cumhurbaşkanı ya da hükümet aleyhine slogan atılırsa anmaya  müdahale ederiz" uyarısında bulunduğunu belirtti. 
 
Sivas Katliamı’nın 25’inci yıl dönümünde Sivas'ta düzenlenecek olan 2 Temmuz anma programı belli oldu. 25 yıl önce aralarında şair, yazar, sanatçı olmak üzere yakılarak öldürülen 33 kişinin anılması için, Seyrantepe’de bulunan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Dernekleri’ne ait cemevi önünde toplanılacak. Kitle daha sonra, saat 11.00 civarında, kitlesel yürüyüş gerçekleştirerek, Madımak Oteli önünde anma ve miting gerçekleştirilecek. 
 
BİNLERCE KİŞİNİN KATILIMI BEKLENİYOR
 
Binlerce kişinin katılması beklenen anmaya sanatçılar, dernekler, sivil toplum örgütleri, emek ve meslek örgütleri, sendikalar, vakıflar ve siyasi partiler de destek verecek. 
 
HDP’Lİ SEÇİLMİŞLER DE KATILACAK 
 
Anmaya Halkların Demokratik Partisi'nde (HDP) çok sayıda kişinin de katılacağı öğrenildi. HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi  Çilem Özkeleş'in verdiği bilgilere göre; anmaya Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, partiden milletvekili seçilen Ali Kenanoğlu, Kemal Bülbül, Zeynel Özen, Tülay Hatimoğulları ile Veli Saçılık katılacak. Anmaya ayrıca; Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) milletvekillerinin de katılacağı öğrenildi. 
 
İLGİLİ HABER: MADIMAK'IN BAŞ SANIĞININ ADRESİ BELLİ ANCAK 'BULUNAMIYOR'

VALİ’DEN UYARI: GÜVENLİK ÜST DÜZEYDE OLACAK
 
Pir Sultan Abdal ve Kültür Derneği yöneticileri, anmanın güvenliği için Sivas Valisi Davut Gül ile görüştü. Görüşmeye katılanlardan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kültür Sanat Sekreteri Özgür Kaplan, Vali Gül’ün alan  güvenliğini en üst seviyede sağlayacağına dair kendilerine bilgi verdiğini aktardı. Kaplan ayrıca, Vali’nin  kendilerine, "Cumhurbaşkanı ve hükümet aleyhinde slogan atılırsa, mitinge müdahale ederiz" uyarısında bulunduğunu aktardı. (HABER MERKEZİ)
 

Öne Çıkanlar