Siyaset sevdası Yaşar Holding'e zor anlar yaşatmıştı: İzmir’in ünlü iş insanı vefat etti

Siyaset sevdası Yaşar Holding'e zor anlar yaşatmıştı: İzmir’in ünlü iş insanı vefat etti
Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, koronavirüsten yaşamını yitirdi. Yaşar, referandumda 'hayır' diyen Karşıyaka Kulübü'nden sponsorluğunu çekmekle tehdit etmişti.

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Selim Yaşar, Covid-19 sebebiyle hayatını kaybetti. Yaşar’ın tatil için gittiği Dubai’de virüs kaptığı, tedavi altına alınmasına rağmen kurtarılamadığı belirtildi. 65 yaşında hayatını kaybeden Mustafa Selim Yaşar, evli ve üç çocuk babasıydı.

Onu Türkiye’nin gündemine getiren son olay, Yaşar Holding’in sponsor olduğu Karşıyaka Spor Kulübü’nün beşiği olan semtin 2017’deki başkanlık referandumunda açık ara "Hayır" demesi üzerine, sponsorluktan çekilme tehdidi savurmasıydı.

Selim Yaşar’ın bu tehdidi büyük tepki doğurmuş, Yaşar Holding tarafından üretilen Pınar ürünlerine yönelik boykot kampanyaları başlatılmıştı. Yaşar Holding durumu toparlamak için Selim Yaşar’ın mesajlarının kendi görüşleri olduğunu ve Holding’i bağlamadığını belirten bir açıklama yapmıştı.

1956 yılında İzmir’de dünyaya gelen Mustafa Selim Yaşar; 1976 yılında Paris-Académie Arqueille Sorbonne, 1980 yılında NYU Üniversitesi ve 1981 New York-Pace Üniversitesi İşletme- Finans Bölümü’nden mezun oldu. İş hayatına 1981 yılında Yaşar Dış Ticaret A.Ş.’de başladı.

Sekiz yıl süre ile Yaşar Dış Ticaret A.Ş.’de çeşitli görevlerde çalıştıktan sonra, 1988-1996 yılları arasında Yaşar Holding A.Ş. CFO görevini üstlenirken ayrıca aynı yıllarda Boya-Kimya ve İçecek Grup Başkanlığı görevini de yerine getirdi.

2000 yılından itibaren İzmir Teknopark A.Ş., BDS İş Geliştirme Ltd. Şti. ve Yüzey İnşaat Taahhüt A.Ş. şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdüren Mustafa Selim Yaşar, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nde (ESİAD) 4 yıl süre ile başkan vekilliğini üstlendi.

2004-2009 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekilliği ve Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerinde bulunan Mustafa Selim Yaşar, birçok sivil toplum örgütünde aktif olarak görev aldı.

2015 yılından bu yana Yaşar Dış Ticaret A.Ş. ve Yaşar Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar