Siyasette 'güvercin' tartışması devam ediyor: Size en yakışan logo ‘yolunmuş leş kargası’ olur

Siyasette 'güvercin' tartışması devam ediyor: Size en yakışan logo ‘yolunmuş leş kargası’ olur
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, ‘güvercin’ simgesini kullanan Türkiye’nin Sesi Partisi’ne dair 'Bu halinizle size en yakışan logo yolunmuş leş kargası olur' ifadelerini kullandı.

Ayhan Bilgen liderliğinde kurulan Türkiye’nin Sesi Partisi’nin (SES) güvercin simgesini parti logosunda kullanması aynı simgeyi kullanan Demokratik Sol Parti'nin (DSP) tepkisine neden oldu.

DSP Genel Sekreteri Müzeyyen Okur’un 'konuyu yargıya taşıyacağız' açıklaması üzerine Türkiye’nin Sesi Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen "Güvercin ahlakını tercih ediyoruz ama şahin olmayı da biliriz" dedi. Bilgen bugün Milliyet'te Namık Durukan'a yaptığı açıklamada, "Kimsenin mirası üzerine siyaset yapmıyoruz ama DSP geçmişte kendi kurucu genel başkanları Rahşan Ecevit'le bizimkine benzer bir amblem kavgası yaşamış ve mahkemelik olmuşlardı. Bizi yolunmuş güvercin amblemini tercih etmeye mecbur bırakmasınlar" ifadelerini kullandı.

Bu sözler üzerine DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’dan açıklama geldi.

‘KABADAYI AĞZIYLA YAPILAN AÇIKLAMALAR DSP’YE SÖKMEZ’

Açıklamasında, "Siyaset arenasına daha dün adım atmış olan Türkiye’nin Sesi Partisi'nin Genel Başkanı Sayın Ayhan Bilgen, 37 yıldır DSP'nin amblemi olan ‘Akgüvercin’ logosunun benzerini tercih etmelerindeki ‘dikkatsizliklerine’ yasaların yol göstericiliğinde yaptığımız düzeltme itirazına, başka bir talihsizlikle yorum yapmış, ‘Biz siyasette güvercin ahlakını seviyoruz ama şahin olmasını da biliriz’ demiş" ifadelerini kullandı. Aksakal şunları söyledi:

"Aldığımız ‘Ecevit terbiyesi ve öğretisi’ çerçevesinde davranmaya özen göstererek şunu belirtmeliyim ki; bu gibi tehditkâr söylemde bulunanların ne güvercinden, ne de ahlaktan söz etmeye hakları olamaz! Esasen bu gibilerin yıllardır milletin gündeminde tuttukları ‘sözde sorun’, tam da işte bu sorundur! Çünkü bu yaklaşım biçimi hukuk düzenine yabancı bir zihniyetin dışavurumudur. Kabadayı ağızıyla, eşkıya jargonuyla yapılan açıklamaların DSP'ye sökmeyeceğini de anlamalarını temenni ederiz. ‘Bizi yolunmuş güvercin logosu tercih etmeye mecbur bırakmasınlar’ diye de tehdit savuranların bu tercihleri doğrusu daha isabetli ama, bu halinizle size en yakışan logo ‘yolunmuş leş kargası’ olur."

NE OLMUŞTU?

31 Mart’ta kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na teslim eden Türkiye’nin Sesi Partisi’nin logosunda güvercin simgesi yer almış, DSP bu tercihi yargıya taşıyacağını açıklamıştı. Türkiye’nin Sesi Partisi, bir ay içerisinde gerçekleşecek Büyük Kurultay’da parti logosunu değiştirme kararı almıştı. 

Öne Çıkanlar