Türkçe, Almanca ve Kürtçe: 'Yas tutuyoruz'

Türkçe, Almanca ve Kürtçe: 'Yas tutuyoruz'
Hanau'daki saldırıyla ilgili Almanya'da siyasilerden de açıklamalar geliyor. Sol Parti Eş Genel Başkanı Katja Kipping Türkçe, Almanca ve Kürtçe olarak 'Yas tutuyoruz' yazdı.

Almanya'nın Hanau kentinde iki nargile bara düzenlenen ve en az 9 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili ayrıntılar netleşiyor. Saldırganın radikal sağcı olduğu tahmin edilirken soruşturmayı Federal Başsavcılık üstlendi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel olayla ilgili bilgi almak amacıyla Halle'deki bir etkinliğe yapacağı katılımı iptal etti.

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, saldırıya Twitter hesabından tepki gösterdi. Olayı "Korkunç bir suç" olarak nitelendiren Seibert, yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı diledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da "Hanau'daki korkunç olaylar hepimize acı verdi" diyerek ölenlerin yakınlarına taziye, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

SALDIRIYA DAİR SİYASİLERDEN AÇIKLAMA

Sosyal Demokrat Parti Eş Genel Başkanı Saskia Esken "Çok uzun süre adını koymaktan çekindik: Almanya'da sağcı terör. Şoke olduk ve yas tutuyoruz. Tüm duygularımız kurbanlar, yakınları ve arkadaşlarıyla" ifadelerini kullandı.

Yeşiller Partili milletvekili Cem Özdemir "Dehşet içindeyim ve Üzgünüm. Bu korkunç olayın  kurbanlarının tüm yakınlarına güç diliyorum, tüm acil durum ekiplerine ve onlara destek olan tüm insanlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sol Parti Eş Genel Başkanı Katja Kipping Twitter hesabı üzerinden Türkçe, Almanca ve Kürtçe olarak "Yas tutuyoruz" diye yazdı.

 

Öne Çıkanlar