Saner ile ilgili skandal videonun duruşmasında çarpıcı detaylar: İşin içinde MİT var

Saner ile ilgili skandal videonun duruşmasında çarpıcı detaylar: İşin içinde MİT var
Zanlı avukatları, görüntülerle ilgili toplantıda KKTC Başbakanı Saner’in Genel Başkanı olduğu UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu'nun da olduğunu öne sürdü.

Başbakan Ersan Saner'in görüntülerinin yer aldığı belirtilen skandal videoya yönelik yargılama süreci kurultay hesaplaşmasına dönüştü. Mahkemede, "Bu işin içinde MİT var, devlet var" sözleri dikkat çekti.

Kıbrıs Yeni Düzen gazetesinden Ayşe Güler’in haberine göre polis tarafından sorgulanmaya alınan zanlı P.G'nin avukatı Mustafa Gençalioğlu ile zanlı C.K ve G.S'yi temsil eden avukat Mustafa Kocatürk, duruşma sürecinde, skandal videonun bir toplantıda UBP Milletvekili, parti başkan adayı Faiz Sucuoğlu'na verildiğini iddia etti.

Söz konusu videonun, görüntülerde kendisi de yer alan zanlı P.G tarafından silindiği, diğer iki zanlı C.K ile G.S'nin "Bu işin içinde MİT var, devlet var" diyerek, 15 Temmuz 2021'de görüntüleri geri getirdikten sonra Lefkoşa'da bununla ilgili bir toplantı yapıldığı iddia edildi.

Zanlı avukatları, bu toplantıda zanlılar P.G., C.K., G.S. ve M.Ö. ile birlikte Başbakan Ersan Saner’in Genel Başkanı olduğu Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Faiz Sucuoğlu'nun da olduğunu öne sürdü.

4 saat süren duruşma sonunda 5 zanlıya 3 gün tutukluluk kararı verildi.
Yargıç Mine Gündüz, süreçte özel hayatın gizliliğinin ifşa edildiğini ve zanlı M.Ö'nün yönlendirilmesiyle zanlılar P.G, C.K, G.S'nin birlikte zanlı C.S'ye giderek videonun geri getirildiğine yönelik tespit olduğunu aktardı. Bu konuda makul şüphe olduğunu belirten Yargıç Gündüz, tahkikatın henüz tamamlanmadığına değindi. Gündüz, zanlıların alınacak ifadelere etki edebileceğine değinerek, tüm zanlıların 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Avukatların talebi üzerine yargıç, zanlı P.G ile M.Ö.'nün doktor kontrolünden geçirilmesi kararı verdi.

Siyasette derin bir sancıya neden olan video skandalına ilişkin tutuklanan 5 kişi Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Mine Gündüz huzurunda görüşülen duruşmada zanlı P.G'yi avukat Mustafa Gençalioğlu, zanlı C.K ve G.S'yi Avukat Mustafa Kocatürk, zanlı M.Ö'yü Avukat Hasan Yücelen, zanlı C.S'yi Avukat Eylem Şerifoğlu temsil etti.

BİRÇOK KAMERA GÖRÜNTÜSÜ İNCELENDİ

Polis tahkikat kapsamında 18 kişiden ifade, 14 telefon ve 4 bilgisayarın emare alındığını açıkladı.

62 telefon dökümünün incelendiğini belirten polis, birçok kamera görüntüsünün soruşturulduğunu dile getirdi.

Polis, söz konusu videoyu ifşa eden numarayla ilgili de güneye yazı yazıldığını, cevap beklendiğini kaydetti.

Bu meselenin halkın huzurunu bozduğunu, çok ciddi olduğunu da dile getiren polis, gelişmeyle ilgili zanlılardan alınan ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılacağını, bu nedenle de 5 zanlının 8 gün daha tutuklu kalmalarını talep etti.

'MİLLETVEKİLİ FAİZ SUCUOĞLU DA İÇİNDE'

"Özel hayatın gizliliğini ihlal, ifşa ve cinsel taciz" soruşturması kapsamında tahkikatı yürüten polis, zanlı avukatları tarafından sorgulandı.

Avukatlar, mahkemede UBP milletvekili Faiz Sucuoğlu ismini de gündeme getirdi.

Avukatlar, özetle söz konusu görüntülerin Aralık 2020'de çekildiğini, zanlı ile müşteki arasında 1.5 yıllık ilişki olduğunu öne sürdü. Polis, bu iddiaya "soruşturma özel hayatın gizliliğini ihlal ile ilgili, ilişkileri olup olmadığıyla değil" yanıtını verdi.

ZANLILAR: BU İŞİN İÇİNDE MİT VAR, DEVLET VAR

Söz konusu videonun, görüntülerde kendisi de yer alan zanlı P.G tarafından silindiği, zanlı C.K ile G.S'nin "Bu işin içinde MİT var, devlet var" diyerek 15 Temmuz 2021'de görüntüleri geri getirdikten sonra Lefkoşa'da bununla ilgili bir toplantı yapıldığı iddia edildi.

Bu toplantıda zanlılar P.G., C.K., G.S. ve M.Ö. ile birlikte UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu'nun da olduğu zanlı avukatları tarafından öne sürüldü.

Görüntülerin zanlı C.S. tarafından geri getirildikten sonra dijital belleğe (usb) aktarıldığı, bu belleğin de Lefkoşa'da özel bir restoranda yapıldığı söylenen toplantıda Faiz Sucuoğlu'na verildiği iddia edildi.

Mahkemede, zanlı avukatları tarafından tahkikatın siyasi baskı altında yürütüldüğü iddiası da gündeme getirildi.

Polis, bu iddiayı kabul etmedi, "Herhangi bir telkin, uyarı ve baskı almadım" yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

KKTC'de siyasetçilerle yakın ilişkileri bulunan, adanın kuzeyindeki kumar organizasyonu ve uyuşturucu ağının en önemli ayağı olduğu belirtilen Halil Falyalı'nın tutuklanmasının ardından 'müstehcen' bir video kaydı sosyal medyaya sızdırılan Başbakan Ersan Saner istifa etmişti.

Saner, UBP Genel Başkanlığı'na ve Başbakanlık konumuna yaklaşık bir yıl önce, Ankara’nın aktif desteğiyle gelmişti. Saner’in liderlik pozisyonuna gelmesi Ankara’nın UBP’nin önceki kurultayına perde arkasındaki müdahalesiyle mümkün olmuştu. Lefkoşa’nın kuzeyinde bu müdahale, 'Kıbrıslı Türklerden sorumlu' mevkide olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve ekibiyle ilişkilendirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar