Societe Generale: ABD bankaları Rusya işlemleri için yardım istedi

Societe Generale: ABD bankaları Rusya işlemleri için yardım istedi
Societe Generale CEO'su Oudea, büyük ABD bankaları ile uluslararası finans kuruluşlarının kendileri adına bankacılık ve takas işlemleri gerçekleştirmeleri için zemin yokladıklarını belirtti.

ABD'deki Wall Street bankalarının, Rusya’ya Ukrayna ile yaşanan gerilim sonucunda yaptırım uygulanması halinde, finansal işlemlerin organize edilmesine yardımcı olması konusunda Fransız Societe Generale bankası ile irtibata geçtiği belirtildi.

Societe Generale CEO’su Frederic Oudea, cuma günü Asya Pasifik bölgesi çalışanları ile gerçekleştirdiği kurum içi bir toplantıda, büyük ABD bankaları ile uluslararası finans kuruluşlarının kendileri ile temasa geçtiğini ve onlar adına bankacılık ve takas işlemleri yapıp yapamayacaklarını sorduklarını söyledi.

Oudea, Societe Generale'nin Rusya’daki operasyonları ile olası bir çatışmanın Rusya ile Çin’i nasıl yakınlaştırabileceğini dair bir dizi sorunun yöneltilmesi üzerine, Societe Generale'nin dünyanın geri kalanı ile işlemlere devam edebilecek az sayıdaki bankadan biri olabileceğini belirtti.

Hangi bankaların Societe Generale'nin kapısını çaldığını belirtmeyen CEO, bankanın hangi hizmetleri sunabileceği hakkında da ayrıntı vermedi. Societe Generale'nin Rusya'da Rosbank başta olmak üzere birçok yatırımı bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar