Sodexo, 2021 yılı yemek harcamalarını inceledi: Çalışanların bakiyesi ay ortasında bitiyor

Sodexo, 2021 yılı yemek harcamalarını inceledi: Çalışanların bakiyesi ay ortasında bitiyor
Yemek kartı hizmeti sağlayıcısı Sodexo, Türkiye'deki kullanıcıların 2021 yılındaki harcamalarını inceledi. çalışanların yarısından çoğunun bakiyesini ay ortasında tükendiğini ortaya çıktı.

Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılar, birçok sektöre olduğu gibi gıda sektörüne de olumsuz bir şekilde yansımaya devam ediyor. 

Yemek kartı hizmeti sağlayıcısı Sodexo, Türkiye'deki kullanıcıların 2021 yılındaki harcamalarını inceledi. Şirket, yemek kartı kullanan çalışanların yarısından çoğunun bakiyesini ay ortasında tükendiğini tespit etti.

Webtekno'nun aktarımına göre, Sodexo, kullanıcıların harcamalarını incelediği araştırmasında Çekmeköy ilçesinin İstanbul’da yemek yenen en pahalı bölge olduğunu tespit etti. Buna ek olarak açıklamalarda, Çekmeköy’de yemek için ortalama olarak 49 TL harcandığı, Kadıköy ve Sancaktepe’de de pahalı yemekler yendiği ve İstanbul’daki en yüksek fiyat artışının %49 ile Beykoz’da görüldüğü ifade edildi.

EN PAHALI İLÇE KARABAĞLAR

İzmir’deki incelemelerde ise Karabağlar’ın 51 TL ile hem İzmir’de hem de Türkiye’de en pahalı yemek yenen yer olduğu görüldü. Ankara’da da Çankaya’nın 43 TL ile en pahalı ilçe olduğu ve önceki yıla kıyasla %32 fiyat artışı gördüğü açıklamalar arasında yer aldı.

Buna ek olarak şirket, öğle yemeği saatlerinin 12.00 ve 13.00’dan 13.00 ve 14.00 arasına kaydığını, en çok harcamanın ise 18.00 ila 20.00 arasında olduğunu aktardı. Toplanan verilerde, işverenlerin çalışanlara yemek için günlük ortalama olarak 25 TL sağladığı da ortaya çıktı. Sodexo’nun günlük tutarın 36 TL olması gerektiğini belirtmesi ve ülkede yemek için ödenen tutarın 41 TL olması da bu 25 TL’lik ücretin yeterli olmadığını gözler önüne serdi.

AY ORTASINDA BAKİYE TÜKENİYOR

Son olarak şirket; mobil ödeme işlemlerinin, pandemi sebebiyle önceki yıllara göre 4 kat artış gösterdiğini, Türkiye’de en çok tüketilen yemeğin daha önce de olduğu gibi ‘kebap’ olduğunu, kebap için de ortalama olarak 45 TL harcandığını açıkladı. Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri CEO’su Eda Uluca Özcan da yaptıkları incelemeler ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Sodexo olarak 2021 yılının sonlarında yaptığımız analizlerde, yemek kartı kullanıcılarının yarısından fazlasının ay ortasında bakiyesini tükettiğini gözlemledik. Bu yüzden yapılacak olan artışların hem çalışanlar hem de işverenler tarafından olumlu karşılanacağını umuyoruz."

Öne Çıkanlar