Şoför şiddeti 'üstü kirli' çocuktan değil çekirdek kabuğundan çıkmış

Şoför şiddeti 'üstü kirli' çocuktan değil çekirdek kabuğundan çıkmış
Bursa Büyükşehir Belediyesi yazılı açıklama ile kamuoyuna üstü ve ayakkabıları kirli olan çocuğun otobüsten indirilmesi olarak yansıyan şoförle ile ilgili açıklama yaptı.

Bursa merkezde gerçekleşen olayda özel halk otobüsü şoförü bir çocuğu ' üstü ve ayakları kirli' olduğu gerekçesiyle otobüstten attığı haberi üzerine soruşturma açılmıştı. Bursa Büyükşehir Belediyesi olayın ardından şoförü açığa aldığını duyurdu. Ancak açığa alma nedeni üstü kirli olan çocuk değil.

Dün yaşanan olay haberlere üstü ve ayakkabıları kirli olan bir çocuk otobüse binmek istediği çocuğun içeri doğru yürüdüğü sırada, otobüs şoförü, ayaklarındaki çamurlar otobüse yayıldığı için çocuğu aşağı indirdiği yansımıştı. Şoför duruma tepki gösteren vatandaşlara da şiddet uygulamıştı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ise sosyal medya hesabından şoförün işine son verildiğini duyurdu. Belediye yaşananların çekirdikek kabuklarını yere atan gençlerle yaşanan tartışma sonucu gerçekleştiğini duyurdu.

Belediye, "Bugün bazı sosyal medya mecraları ve basın yayın organlarında ‘Özel halk otobüsünde ayağı çamurlu olduğu iddiasıyla otobüsten indirilen çocuk’ şeklinde kamuoyuna yansıyan konu tamamıyla yanlış aksettirilmiştir. Konu iki gencin özel halk otobüsünde çekirdek kabuklarını yere atması nedeniyle kaynaklanmış, yolcuların kendi aralarındaki tartışmaya otobüs şoförünün de müdahalesiyle istenmeyen boyuta ulaşmıştır. Ancak şoförün olaya müdahale tarzını asla tasvip etmiyoruz. Şiddetin hiçbir türüne asla taviz veremeyeceğimiz için otobüs şoförü görevden uzaklaştırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar