SOHR: Jandarma genç bir adamı işkenceyle öldürüp Suriye'ye attı

SOHR: Jandarma genç bir adamı işkenceyle öldürüp Suriye'ye attı
SOHR aktivistleri, jandarmanın, genç bir adamı Türkiye'ye gizlice girmeye çalışırken yakaladıktan sonra Haseke'nin kuzey kırsalındaki Suriye topraklarının içine attığını iddia etti.

Suriye Gözlemevi (SOHR) aktivistleri, bölge sakinlerinin Çarşamba sabahı erken saatlerde Haseke'nin kuzeyindeki Derbasiyah kırsalında Jandarma (Türk sınır muhafızları) tarafından işkence altında ölen genç bir adamın cesedini bulduğunu bildirdi. Genç adamın, birkaç gün önce sınırdan Türkiye'ye geçtikten sonra ağır işkence gördüğü belirtildi.

Adli tabibe göre, genç adam 33 saat önce öldürüldü ve cesedinde işkence izleri bulundu.

Bu olay jandarmanın işkence altında öldükten sonra Haseke'nin kuzey kırsalındaki Suriye topraklarına genç bir adamın cesedini atmasından yaklaşık 12 saat sonra meydana geldi.

SOHR aktivistleri, jandarmanın, genç bir adamı Türkiye'ye gizlice girmeye çalışırken yakaladıktan sonra Haseke'nin kuzey kırsalındaki Suriye topraklarının içine attığını bildirdi.

SOHR'un güvenilir kaynaklarına göre, genç adam, cesedi Haseke'nin kuzeybatısındaki Al-Dirbasiyah kırsalında Suriye topraklarına atılmadan önce jandarma üyeleri tarafından işkence ve acımasızca dövülerek öldü.

Ayrıca jandarma mensupları, sivillerin sınırlara yakın bir yerde cenazenin bulunduğu yere yaklaşmasını engelledi ve cesedini çekmeye çalışanlara ateş açtı.

2022'nin başından bu yana jandarma tarafından Suriye-Türkiye sınırına yakın bölgelerde öldürülen sivillerin sayısı ikisi çocuk olmak üzere sekize yükselirken, üçü çocuk 13 sivil de yaralandı.

Öne Çıkanlar