SOHR: Rejim güçleri Doğu Guta'yı yağmalıyor

SOHR: Rejim güçleri Doğu Guta'yı yağmalıyor
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Afrin'den sonra Doğu Guta'nın da yağmalandığını belirtti.

Artı Gerçek- Geçtiğimiz hafta Rusya'nın arabuluculuğu ile Şam yönetimi ve muhalif gruplar arasında anlaşma sağlanamasıyla muhalif gruplar Doğu Guta'dan ayrılmaya başlamıştı. Londra Merkezli İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Afrin'den sonra Doğu Guta'nın da yağmalandığını duyurdu.

SOHR'ın bölgeden güvenilir kaynaklara dayandırdığı haberine göre muhalif gruplardan Ahrar Al-Sham'ın anlaşma kapsamında çekildiği Harasta şehri rejim güçleri tarafından yağmalandı. Son 24 saat içinde Ahrar Al Sham'ın Doğu Guta'dan çıkmasıyla birlikte son bir kaç gün içinde bölgeden Suriye'nin Halep şehrine en az 140 bin kişinin göç ettiği belirtiliyor. Haberde bölgeden gelen görüntülerde Doğu Gutalılara ait ev, işyeri ve araçların yağmalandığı belirtildi. Görüntülerde yağmalamanın rejm güçleri ve onlara yakın silahlı gruplar tarafından gerçekleştirildiği görülüyor. Rejim güçlerinin ev, iş yerlerinin yanı sıra hükümet bınalarını da yağmaladığı belirtildi. Yağmalanan eşyaların ise rejimin kontrolünde olan Suriye'nin başkenti Şam'a götürüldüğü belirtildi. Rejim güçleri muhalif grupların bölgeden çekilmesi ile Doğu Guta'nın kontrolünü büyük ölçüde sağlamış durumda. 

İLGİLİ HABER: REJİM DOĞU GUTA'YI GERİ ALMAK ÜZERE

TSK ve ÖSO güçlerinin kent merkezine girdiği Afrin'den de yağma gerçekleştirilmesi tartışma yaratmıştı. SOHR Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekâtı’na katılan ÖSO gruplarından ikisi arasında yağma olaylarından dolayı dün şiddetli çatışma çıktığını belirtti. Londra Merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin duyurduğuna göre, çatışmalarda yedi militan öldü. Çatışma, geçmişte ABD destekli olan el Hamza Tugayları ile savaşçılarının büyük çoğunluğu Deyr el Zor bölgesinden gelen Ahrar el Şarkiye grupları arasında çıktığı belirtildi.

İLGİLİ HABER: SOHR:ÖSO'CULAR YAĞMA YÜZÜNDEN ÇATIŞTI, 7 MİLİTAN ÖLDÜ

İLGİLİ HABER: DOĞU GUTA'DA İLK ANLAŞMA İDDİASI

Öne Çıkanlar