Sokağa çıkma yasağı sepetini bu kez dondurma, kek, çikolata, kuruyemiş doldurdu

Sokağa çıkma yasağı sepetini bu kez dondurma, kek, çikolata, kuruyemiş doldurdu
İlk sokağa çıkma yasağının ilan edildiği gece en çok tercih edilen ürünler ekmek, su ve makarna olurken, 17 Nisan'da dondurma, bisküvi, kek, çikolata ve kuruyemiş oldu.

Market, bakkal ve büfe gibi küçük ve orta ölçekli geleneksel iş yerlerinin alışveriş datasını gerçek zamanlı olarak kaydederek trendleri analiz eden Trendbox, ikinci sokağa çıkma yasağında İstanbulluların yaptığı alışverişi tespit etti.

İLK HAFTA EKMEK, SU İKİNCİ HAFTA BİSKÜVİ,  DONDURMA 

İstanbul'da 1000'den fazla noktadan aldığı 100 milyon satış verisiyle son 2 hafta sonu yaşanan sokağa çıkma yasakları öncesi yapılan satışları karşılaştıran Trendbox, 10 Nisan akşamı en çok tercih edilen ürünlerin ekmek, su, süt, makarna gibi temel gıdalar olduğunu, ikinci sokağa çıkma yasağının son günü 17 Nisan'da ise temel gıdaların yerini bisküvi, kek, çikolata, kuruyemiş gibi atıştırmalıkların aldığını tespit etti:

EN ÇOK TALEP GÖREN UN İKİNCİ YASAKTA TERCİH EDİLMEDİ

"10 Nisan akşamı en çok tercih edilen ürünler ekmek, su, süt, makarna gibi temel gıdalardan oluşurken, ikinci sokağa çıkma yasağının son günü 17 Nisan’da ise bisküvi, kek, çikolata, kuruyemiş gibi atıştırmalıklar oldu. 17 Nisan akşamı yapılan alışverişlerde en fazla artış dondurmada görüldü. 10 Nisan'da talep gören ürünler arasında yer alan un, bu kez tercih edilmedi. 10 Nisan akşamı yapılan alışverişlerin yüzde 80'inde çoklu ve büyük paketler, 1 ya da 2.5 litre gibi büyük boy ürünler tercih edilirken, 17 Nisan akşamı ise bu oran yüzde 55 seviyelerinde kaldı." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar